Video intervju s Josipom Deurom koji hoda od Zadra do Zagreba

Josip Deur, vlasnik vučne službe koji se istaknuo spašavanjem unesrećenih u poplavi 11. rujna prošle godine, krenuo je 1. listopada u 5 sati s križem na ramenu u “Molitvenu hodnju za domovinu” od Zadra do Zagreba.

Molitvena hodnja kreće iz bivšeg specijalističkog vojno-obučnog centra “Damir Tomljenović Gavran”, – Šepurine u mjestu Zaton kod Zadra, dok je krajnje odredište Zagreb, točnije zagrebačka Katedrala, u kojoj ću se 6. listopada pridružiti redovnoj Svetoj misi od 09:00 do 10:00 sati.

–  Razlog ovog mojega čina jest isključivo buđenje duhovne svijesti našeg naroda, koji je utonuo u zimski san i bolno se udaljio od Boga. Kao dokaz tomu imamo jasnu sliku naše svakodnevnice. Nikako ne možemo poreći, a još manje skriti, pogubno stanje naše države. Sa zebnjom danomice gledamo mnoštveno iseljavanje mladih, svjedočimo rasprodaji državne imovine, kao i drugih državnih resursa, a posebice voda i šuma, gledamo dramu robovanja bankarskom sektoru, boli nas nepostojanje sluha državnih institucija za kažnjavanje ratnih zločina nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu…, kazao je prije nekoliko dana.

Razgovor s Josipom pogledajte u video intervjuu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...