Više od 500 tisuća kuna za virske osnovnoškolce

Osamdesetak prisutnih učenika od 1. do 4. razreda Područne osnovne škole u Viru dobilo je od Općine Vir poklon paket sa školskom i likovnom opremom, dok je njihovim roditeljima na maloj svečanosti u općinskoj vijećnici tradicionalno uručena jednokratna materijalna potpora u iznosu od 2.500 kuna za nabavku udžbenika i školskog pribora. Od 224 roditeljska zahtjeva upućena Općini Vir, odobreno je 216 u ukupnom iznosu od 540 tisuća kuna. Rješenja je roditeljima predao zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić naglasivši kako će kroz naredne četiri godine virska jedinica lokalne samouprave investirati u gradnju nove vrtićke zgrade i školske zgrade kapaciteta 300 učenika uz školsku multifunkcionalnu dvoranu. Time bi Općina Vir na svom području zadovoljila sve potrebe djece i njihovih roditelja.

– Tako definitivno rješavamo problem nedostatka prostora, jer imamo pozitivan trend sve većeg broja djece na Viru – najavio je novi veliki projekt Općine Vir zamjenik Vučetić. Činjenica kako u Osnovnoj školi „Privlaka“ kojoj pripada virska područna škola, broj učenika s Vira (175) značajno premašuje učenike s područja Privlake (124), bio je dodatni razlog za još jedan iskorak na otoku. Time bi postojeća Područna škola na Viru postala osmogodišnja osnovna škola.

– Na vama je da učite i budete dobri kako bi sutra bili čuvari naše budućnosti – još je virskim učenicima poručio Vučetić.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...