Vlasnik Dogus grupe u problemima, prodaje luksuzne hotele diljem Europe – odustaje li od Zadra?

Ferit Sahenk, vlasnik Dogus grupe zaljubljenik je u Dalmaciju. U Zadru su otkupom vlasničkih udjela od poduzetnika Zdenka Zrilića uzeo dvije marine – Borik i Dalmaciju.

Dugo vremena pokušavali su vlasnički ući u Tankerkomerc s atraktivnom marinom u središtu Zadra, a u planu im je i gradnja hotela u nekadašnjoj upravnoj zgradi zadarske Maraske.

U istoj, govorio je svojedobno Sahenk, bit će hotel pet zvjezdica ili čak pet plus zvjezdica. Iza zgrade Maraske, gdje je sada ledina, plan im je napraviti rezidencijalni dio. Tamo će se budući vlasnici stanova moći koristiti svim pogodnostima hotela. Ukupno su za taj projekt planirali oko 35 milijuna eura. Nedaleko Maraske, Ferit Sahenk kupio je vilu Bugatto za svoju obitelj.

No, hoće li se svi poslovni planovi i ostvariti?

Naime, prema pisanju financijskog portala Bloomberg koji tvrdi da se kriza u Turskoj reflektirala i na Sahenkovo poslovanje.

Tako ovih dana turski magnat traži kupce za luksuzne hotele diljem južne Europe.

Traže se kupci za Capri Palace, Villu Dubrovnik, madridski Hotel Villa Magna i Aldrovandi Villa Borghese u Rimu, ali i za njegov poznati Grand Hyatt u Istanbulu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...