Vozači, ne perite automobile, uz jugo nam iz Sahare stiže i “krvava kiša”

Današnja čistina zraka i vedrina nakon bure posljednja je ovog mjeseca jer nam već sutra počinje jugo kojem se gotovo ne vidi kraj. Jugo će osobito problematično biti u nedjelju i ponedjeljak, a vrhunac mu se očekuje u ponedjeljak navečer i u noći na utorak kada se na velikom dijelu mora očekuju valovi preko 5 metara. S jugom stižu i kišni oblaci pa će sljedećih 5 dana lokalno pasti preko 100 litara kiše po kvadratnom metru. Osim kiše, stiže nam novo zatopljenje, od nedjelje vjerojatno i saharski pijesak, a vrhunac koncentracije pijeska u kiši dogodit će se u drugom dijelu ponedjeljka kada bi mogla padati “krvava kiša”, tj. kiša koja je zbog visoke koncentracije saharskog pijeska i prašine crvenkaste boje.

Uz sve nabrojeno, u ponedjeljak bi dodatan problem mogla donijeti ciklonalna plima stoga će se niži dijelovi riva i obala naći pod morem. Od utorka do kraja sljedećeg tjedna pratit će nas jugo, lebić i natprosječna toplina, ali će vjetar biti znatno slabiji nego u ponedjeljak, piše Dalmacijadanas.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Jutarnja kronika dostupna je i na svim ovim sjajnim podcast platformama:

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...