Vrijeme se napokon smirilo; Vakula najavio novo pogoršanje, evo kada stiže

Nakon dva dana koja su obilježile jake oluje diljem obale, danas će se atmosfera stabilizirati – kiša većinom prestati, a vjetar oslabjeti, pa će sredinom tjedna, osim barem djelomice sunčanoga vremena, na kopnu biti i mjestimične magle.

Već tijekom četvrtka je velika vjerojatnost ponovnog jačanja juga te naoblačenja i mjestimične kiše. Temperatura zraka bit će i dalje iznadprosječno visoka što će dodatno pridonijeti da ovaj listopad u većini Hrvatske bude jedan od najtoplijih u povijesti mjerenja, a ponegdje vjerojatno i rekordan, pišu Zoran Vakula i Krunoslav Mikec za HRT.

Smirivanje vremena, ali…

Tijekom dana će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti barem djelomice sunčano, ali prijepodne na krajnjem istoku još može biti mjestimične kiše. Puhat će slab i umjeren, ponegdje na udare i jak južni pa jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka bit će između 19 i 22 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo manje toplo s najvišom temperaturom od 16 do 20 °C. Nakon noćne kiše, danju većinom sunčano, ponegdje uz promjenljivu naoblaku te samo rijetko i malo kiše sredinom dana i poslijepodne. Vjetar će okrenuti na jugozapadni.

Jugozapadnjaka će biti i u gorju, a na sjevernom Jadranu puhat će jugo i južni vjetar, umjeren i jak, ponegdje i olujan, prema kraju dana u slabljenju pa će se i more smirivati. Uz promjenljivu će naoblaku još biti mjestimične kiše, osobito na prevladavajuće oblačnom riječkom području.

I u Dalmaciji će tijekom utorka biti dosta sunca, nakon kiše u noći i ujutro. Jugo i južni vjetar će postupno slabjeti i ponegdje prolazno okrenuti na jugozapadnjak. Najviša temperatura oko 20 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Na krajnjem jugu Hrvatske u prvome dijelu dana još ponegdje kiša, moguće i obilnija, praćena grmljavinom, a poslijepodne sunčanije. Puhat će umjereno i jako jugo pa južni vjetar, prolazno ponegdje istočni, a prema kraju dana se ponovno očekuje jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 20 do 22 °C.

U srijedu većinom suho i sunčano, pa opet oblačnije i vjetrovitije

U srijedu, te vjerojatno za vikend na kopnu sunčanije, iako ujutro s maglom u nekim krajevima, poglavito gorskim. U četvrtak novo naoblačenje s kišom, glavninom vjerojatno potkraj dana, u noći na petak te u prvome dijelu petka. Temperatura i dalje neuobičajeno visoka za doba godine, osobito najviše dnevne vrijednosti.

Podjednako toplo i na Jadranu, i dalje uz jugo, u četvrtak i jako. Od subote pak slab i umjeren sjeverozapadnjak. Na kišu također treba računati u drugome dijelu četvrtka te u petak u noći i prijepodne, kada količina u nekim mjestima opet može biti relativno velika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...