Za vikend stiže jako zatopljenje i južina?

Prije nekoliko dana prognostički modeli koje je objavio Severe Weather Europe pokazivali su da bi sredinom tjedna moglo doći do velikog zahlađenja, da stiže polarni zrak, no prema najnovijim podacima bit će nešto hladnije, ali temperature na kopnu ipak neće pasti ispod nule. A nakon tog zahlađenja stiže opet zatopljenje i snažna južina.

Danas jaka bura

U unutrašnjosti se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno, a još je mjestimice moguće malo kiše. Na Jadranu djelomice sunčano te uglavnom suho, ali i dalje vjetrovito. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Crometeo javlja kako prognostički modeli upućuju na to da bi podno Velebita moglo biti orkanskih udara preko 120 km/h.

Kako javlja DHMZ, jutarnja temperatura kretat će se od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 14. Najviša dnevna između 10 i 15, duž obale i na otocima od 15 do 20 °C.

U četvrtak hladno, a onda za vikend 10 stupnjeva toplije

Vjetrovito, osobito na Jadranu, te svježije, s temperaturom primjerenom dobu godine, očekuje se idući tjedan do četvrtka.

U unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku još mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u srijedu. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će jaka bura prolazno oslabjeti, a od sredine tjedna ponovno će pojačati.

Temperature će biti oko 16 stupnjeva na kopnu u utorak i srijedu, oko 20 i koji stupnja više na moru, a u četvrtak će temperatura opet malo pasti te se na kopnu očekuje oko 3 ujutro, a 12 stupnjeva Celzijevih tijekom dana, a na moru će dnevni maksimalac biti oko 16 stupnjeva.

Crometeo za vikend najavljuje naglo zatopljenje i jaku južinu.”Već sada možemo najaviti velike probleme u prometu morem, visoke valove, a ostvare li se scenariji kao na priloženim kartama, stiže nam i jedna od većih ciklonalnih plima zadnjih godina”, najavili su iz Crometea.

Prognoza za idući vikend će biti pouzdanija kroz par dana, piše Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...