Zadar danas gostuje kod FMP-a, Bašić: “Idemo u Beograd pružiti jednu borbenu utakmicu”

Košarkaši Zadra danas otvaraju ovosezonski nastup u ABA ligi. Igrači Aleša Pipana u Beogradu od 18 sati gostuju kod FMP-a.

Tradicija ne ide u prilog Zadranima, jer su na gostovanju kod FMP-a u ogledima regionalne lige dosad ostvarili samo jednu pobjedu. Bilo je to 2007. godine kada je Shamell Stallworth s 30 koševa odveo Zadar do slavlja.

No, tradicije su tu da se ruše, stoga optimizam ne napušta zadarsku momčad.

– Pred nama je prva utakmica sezone. Idemo u Beograd pružiti jednu borbenu utakmicu. Vjerujem da se, uz pravi pristup od početka do kraja utakmice, možemo vratiti u Zadar s pobjedom. FMP je dobra momčad s dosta mladih igrača i sigurno nam neće biti lako. Nama je još uvijek neizvjestan nastup Littlea, ali sam uvjeren da će svi oni koji istrče na parket dati svoj maksimalan angažman da sezonu otvorimo pobjedom – kaže Lovre Bašić.

U iščekivanju još jednog igrača na poziciji centra veliki je posao pred Kristijanom Krajinom.

– Dobro smo trenirali i vjerujem da možemo odigrati jednu pravu, borbenu utakmicu. FMP je ostao bez cijele prve petorke, ali su doveli nekoliko kvalitetnih pojačanja i bit će zasigurno težak suparnik. Ipak, mi moramo vjerovati u pobjedu i ako pružimo sve od sebe vjerujem da se možemo iz Beograda vratiti s bodovima – dodaje Krajina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...