Zadar oblijepili plakatima protiv cijepljenja s fotografijama teško bolesne i preminule djece

Zadar je oblijepljen plakatima protiv cijepljenja!

Na njima su fotografije djece koja su, navodno, teško oboljela od cjepiva. Ne možemo biti sigurni radi li se o stvarnoj djeci, obzirom da su lica na pakatima zatamljena.

Pišu, primjerice, da je maleni Toni sa osam godina cijepljen protiv difterije, tetanusa i hripavca, a mjesec dana nakon protiv ospica, zaušnjaka i rubeole. Dobio je zbog toga, tvrde, epileptičke napade i anksioznost.

Borna je, tvrde, primio cjepivo protiv difterije, tetanusa, dječje paralize i hepatitisa B. Dobio je leukemiju i preminuo je.

Iza svega stoji HURA, Hrvatska udruga roditelja aktivista.

“Zakonom i Pravilnikom je jasno definirana obaveza liječnika da prijave svaku SUMNJU na nuspojavu cjepiva te je definirana i kaznena odredba za drugačije postupanje. Tragedija našeg sustava je u tome što NE POSTOJI nadležno tijelo koje bi imalo nadzor nad prijavljivanjem nuspojava, nego je to prepušteno dobroj volji liječnika. Radi “smirivanja duhova”, prije nekoliko godina je uvedena mogućnost da roditelji sami prijavljuju nuspojave cijepljenja, ali time se samo amortiziralo nezakonito postupanje liječnika. Roditelji ne bi trebali biti toliko upućeni i stručni da bi znali što su sve nuspojave cijepljenja, a obrazac za prijavu je vrlo složen i roditelj često ne raspolaže svim potrebnim podacima. Svaki onaj roditelj koji je kod svojeg djeteta uočio nuspojavu cijepljenja, a koje su daleko učestalije i ozbiljnije od onih o kojima se uobičajeno govori, automatski se proglašava protivnikom cijepljenja!”, stoji u priopćenju udruge koja u Zadru, 21. listopada organizira prosvjed.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...