Zadrani na rubu živaca zbog gužvi na Bulevaru, Dujela: “Zatražit ćemo od Hrvatskih cesta da osiguraju bolju protočnost”

Radovi na istočnom dijelu kolnika ulice Ante Starčevića koji je od 24. rujna zatvoren za sav promet od križanja sa ulicom Vlatka Mačeka do ulice kralja Tvrtka (ulaz na Autobusni kolodvor) za posljedicu imaju gužve i tanke živce vozača koji u kolonama čekaju i do pola sata da bi se dokopali šanse da se približe magistrali ili autocesti.

“Gradske vlasti i prometni ured očito ne znaju kako regulirati promet na Bulevaru dok traju radovi. A signalizacija? Nema nikakvih prometnih znakova koji upućuju da se ovdje može ili ne može, da su radovi. Zašto ne signaliziraju i ne postave prometne znakove već u Jazinama/na Relji da se s Poluotoka da šansa za obilazak Gaženica? A ne da svi idu kao obično uz bolnicu i potpuni je kaos. Prometni fakultet i gradski uredi za promet u ovoj državi i gradu očito su suvišni…”, žali nam se čitateljica.

Iz Grada, točnije Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša, kažu da su nemoćni, budući da su za regulaciju prometa zaslužne isključivo Hrvatske ceste.

– Hrvatske ceste samostalno implementiraju privremenu regulaciju prometa. Grad Zadar će putem Odsjeka za ceste i promet prenijeti Hrvatskim cestama nezadovoljstvo naših građana te zatražiti od istih da osiguraju bolju protočnost vozila i poboljšaju signalizaciju na prometnicama kojim upravljaju, kaže pročelnik Robertino Dujela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...