Zadranin među 5 nominiranih za “Gospodarstvenika godine”, bio je golman NK Zadra, danas je predsjednik Uprave Podravke

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji. Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu.

Nominirani za gospodarstvenika godine su: Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe, Đuro Horvat, predsjednik Uprave Tehnixa i Marica Vidaković, prokuristica Kraša.

Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, rođen je u Zadru gdje je živio do završetka srednje škole. Iz tog vremena zabilježeno je da je bio golman u NK Zadar, a potencijal mladog Pucara prepoznao je i zagrebački Dinamo u kojem je Marin trenirao godinu dana.

Osim hvatanja lopte, Pucar se u Zagrebu prihvatio i knjige upisavši Ekonomski fakultet na kojem je završio znanstveni studij “Teorija i politika marketinga”. Nakon toga stekao je i diplomu u Retail Management na Leeds Metropolitan University (današnji Leeds Beckett University) u Velikoj Britaniji. Završio je i Podravkinu menadžersku akademiju POMAK.

Nakon školovanja Pucar se zaposlio u petrinjskom Gavriloviću gdje je isprva radio kao trgovački putnik, a prije odlaska u Podravku bio je brand menadžer.

U Podravku je prešao 2001. godine i to na mjesto direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, a krajem 2003. preuzeo je funkciju direktora prodaje, marketinga i razvoja i tako sve do 2008. godine kada je imenovan članom Uprave, prenosi Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...