oglasio se putem facebooka

Zadranin stao uz kolegicu: “Strugali su mi maternicu bez anestezije 30 minuta, svezali su mi ruke i noge…”

Arhiva AZD/Ilustracija

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić preko Facebooka je dao podršku kolegici zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić koja je danas tijekom rasprave o opozivu ministra zdravstva Milana Kujundžića ispričala svoje stravično i vrlo intimno iskustvo iz Hitne pomoći gdje je završila zbog spontanog pobačaja.

“Svezali su mi ruke i noge i započeli proces kiretaže na živo bez anestezije. Strugali su mi maternicu bez anestezije. To je bilo mojih 30 najmučnijih minuta u mom životu”, kazala je Ninčević Lesandrić te tražila od ministra da se to više ne ponovi niti jednoj ženi u Hrvatskoj.

“Danas je kolegica Ivana Ninčević Lesandrić, u saborskoj raspravi o opozivu ministra Kujundžića, progovorila o stanju u hrvatskom zdravstvu. Iako je primjer osobni, on pogađa mnoge žene. Zbog žena koje su ovaj postupak prošle, kao i zbog onih koje ovaj postupak ne smiju više prolaziti na ovaj nehumani način, podržavam kolegicu što se nije odlučila šutjeti i tako omogućavati daljnje traumatiziranje pacijentica. Liječnici i ostalo medicinsko osoblje čine najbolje što mogu, a političari ne”, napisao je Vučetić na Facebooku, prenosi N1.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar