Zorica Kondža i klapa Cambi do posljednjeg mjesta napunili Arsenal

Svi ljubitelji vrhunske glazbe sinoć su u lijepom interijeru Arsenala mogli uživati u koncertu Zorice Kondže i klape Cambi. Nakon dužeg vremena Zorica Kondža sa svojim bendom održala je koncert pred zadarskom publikom. Da jednu od najvećih glazbenih dama ”The voice” ovih prostora željno iščekuje zadarska publika vidjelo se već s prvim taktovima. Zadranke i Zadrani te njihovi gosti u glas su sa Zoricom Kondžom pjevali sve njene pjesme. Veliki opus ljubavnih balada mediteranskog izričaja sve generacije znale su od riječi do riječi a Zorica Kondža je svojoj publici uzvratila toplom emocijom interpretacije i svojstvenim joj humorom između svake pjesme dok se obraćala dobro raspoloženoj publici.

Veseli me što smo nakon dužeg vremena nastupili u Zadru. Od svibnja smo na turneji, puno se pjeva, drago nam je da nas publika ovako toplo prihvaća. Zadarsku publiku osjećam kao publiku koja voli kvalitetne pjesme. Također vežu me i uspomene s nastupa sa zadarskim glazbenicima, često i u humanitarne svrhe što me radovalo. Zadar je dalmatinski grad kao i Split i ta emocija, temperament se prepoznaje, kazala nam je vidno zadovoljna Zorica Kondža.

U ugodnom razgovoru dotakli smo se teme zajedničkih nastupa odnosno suradnje s klapom Cambi čije nastupe zadarska publika godinama kontinuirano prati.

Naša suradnja je počela u HNK Split prilikom jedne od godišnjica uspješnog rada klape Cambi. Stvorila se odlična sinergija i krenuli smo sa zajedničkim nastupima. Već kao djevojčica sam uživala u klapskom pjevanju, koje je naš identitet. Na koncertima trošim glas ali uživam u svakom dijelu koji poklanjam publici i tu iskrenu emociju ne možete odglumiti jer publika to osjeti. Publika je najbolji pokazatelj koliko ste se iskreno unijeli u koncert, u svaku pjesmu s ljubavlju, istakla je Zorica Kondža.

Tijekom koncerta Zorica Kondža odala je počast dvoma velikanima koji nažalost nisu više s nama Oliveru Dragojeviću i Vinku Coci. Duete koje je s njima pjevala ovom prigodom je otpjevala sa svojim dugogodišnjim suradnikom, back vokalom i tekstopiscem Teom Brajčićem.

Ne mogu opisati koliko mi Oliver i Vinko nedostaju, još ne mogu vjerovati da nisu s nama. S Oliverom me povezivalo toliko dugogodišnje prijateljstvo i draga nam profesionalna suradnja. Oliver je cijeli bio satkan od glazbe, ostala je tolika ljudska i glazbena praznina na našoj sceni, naglasila je Zorica Kondža.

Podsjetimo, Zoricu Kondžu odlikuje glas velikoga raspona u kojemu se mediteranski temperament susreće s modernim žanrovima poput soula, bluesa i rock and rolla. Karijeru je započela u grupama Pirati, Novi Dan, ST i Stijene potkraj 1970-ih, tj. početkom 1980-ih. Kao solistica nastupa od 1984 godine i upravo ljubavne balade mediteranskog izričaja skladao je njezin suprug i dugogodišnji suradnik Joško Banov. Veliku nagradu Status Hrvatske glazbene unije za izniman doprinos hrvatskoj glazbi Zorica Kondža dobila je 2015. godine.

Uz veliku glazbenicu Zoricu Kondžu razgovarali smo i s prvim tenorom klape Cambi, Vladimirom Garićem, također svestranim glazbenikom. Navedimo da je niz godina Vladimir Garić prvi tenor klape Cambi, gitarist splitskog blues benda naziva ”Otprilike ovako”, operni pjevač, freelancer u HNK Split a odnedavno puni arene s kolegama iz Četiri tenora.

S našom Zore suradnja je počela prilikom njenog gostovanja na našoj obljetnici i od tada zajedno nastupamo. Sličan ili isti afinitet prema glazbi nas je povezao, publika je to osjetila što je najbitnije i svi uživamo. ”Do posljednjeg daha” nam je najdraža pjesma koju izvodimo s našom Zore kako je od milja zovemo, rekao nam je Vladimir Garić te dodao kako se slaže sa Zoricom, svaki nastup je emotivan, koliko publika emotivno proživljava toliko i ja osobno i siguran sam i svi kolege iz klape Cambi. Publici ne možete glumiti, iskrenost je bitna. Drago mi je da nas u Zadru prepoznaju po navedenom i večerašnji koncert je bio za sve nas jedan veliki gušt, rekao nam je Vladimir Garić.

Galeriju s ovog koncerta možete pogledati ovdje

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...