Županijsko državno odvjetništvo podnijelo tužbu protiv Grada Zadra zbog poslovnog prostora na Kalelargi

Zadarsko Županijsko državno odvjetništvo je na svojim stranicama objavilo  kako je podnijelo tužbu protiv Grada Zadra radi isplate nešto više od pola milijuna kuna stečenih bez osnove.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, zastupajući Republiku Hrvatsku, podnijelo pred Trgovačkim sudom u Zadru tužbu protiv tuženika Grada Zadra radi isplate stečenog bez osnove za iznos od 535.904,00 kuna. (26. 10. 2018.)

Republika Hrvatska je vlasnica nekretnine-poslovnog prostora u Zadru (Široka ulica 2, površine 74,00 kvadratna metra) za koji je tuženik od 1. ožujka 2014. do 1. ožujka 2018. sklopio ugovor o zakupu poslovnog prostora s  trgovačkim društvom te za isti naplaćivao iznos zakupnine od navedenog obrta odnosno trgovačkog društva u visini od 20 eura po kvadratnom metru (iznos od 1480 eura preračunato u kune po srednjem tečaju Hrvatske narodne banke). Na taj je način tuženik neovlašteno poslovni prostor u vlasništvu Republike Hrvatske dao u zakup trećoj osobi te prisvojio sredstva zakupnine koja su trebala biti uplaćena tužiteljici, te je na taj način stekao bez osnove iznos od 535.904,00 kuna, a za taj je iznos tužiteljica podnijela tužbu pred nadležnim sudom.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...