23-godišnji Zadranin kupio Hotel Iž, podizanje luksuznog objekta usporava pravna trakavica

23-godišnji Zadranin novi je vlasnik Hotela Iž.

Anthony Ninčević student je građevine i vlasnik hostela “Hostel 4 You” koji je za Iž ponudio gotovo 11 i pol milijuna kuna.

Nekadašnji vojni hotel koji je dugi niz godina bio dom izbjeglicama pretvorit će u luksuzan objekt s tri plus ili četiri zvjezdice. Ulaganjem koje se doseći do 40 milijuna kuna uredit će se 97 postojećih soba i dva apartmana.

O njegovu končanu izgledu i sadržaju odlučit će stručnjaci.

Ono što je prepreka startu radova jest činjenica da u hotelu i dalje živi jedna obitelj. Sjetimo, obzirom da nemaju drugih nekretnina, zadarski je sud donio odluku kako imaju pravo koristiti hotel kao svoj dom. Država je, s druge strane, pokrenula sudski postupak protiv spomenute obitelji, zahtijevajući njihovo iseljenje.

I dok se ne okonča pravna trakavica, jedan gospodarski snažan projekt koji će donijeti i nova stalna radna mjesta u gradu Zadru, stoji na čekanju.

– Vezano za kupoprodaju objekta, sve teče po uobičajenoj dinamici projekta. Osim toga, nemam nekih novih informacija koje bi u ovom trenutku bile spremne za objavu javnosti, zaključio je kratko Ninčević.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...