Ako se netko okupa u moru, to je ovog studenog – normalno…

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula u najnovijoj vremenskoj prognozi koju je objavio navodi kako se vremenske prilike neće puno mijenjati. Naime, sljedećih dana vjerojatno neće biti ni izraženijih pljuskova, no bit će novih temperaturnih zanimljivosti, kaže Vakula. Primjerice, u srijedu je u Rijeci izmjereno 20,4 stupnjeva Celzijevih, što je druga najviša temperatura zraka na dan 7. studenog na toj postaji DHMZ-a.

U kopnenom će se području nastaviti uglavnom suho, uz čestu maglu i niske oblake, kojih će biti i ponegdje na Jadranu, gdje je i sljedećih dana najvjerojatnija povremena mjestimična kiša, osobito za vikend na riječkome području. Nekime bi moglo smetati i slabo do umjereno jugo, prognozira Vakula.

Magla će kvariti dojam 

Četvrtak će također biti suh, no ponegdje će vremenske prilike kvariti dugotrajna magla. Istok Hrvatske bit će većinom sunčan, a magla bi se dulje mogla zadržavati u dijelu Posavine i zapadne Slavonije.

I u središnjoj Hrvatskoj magla, uz mjestimičnu izmaglicu i rosulju. Jutarnja temperatura od 6 do 10 °C, a najviša dnevna između 14 i 17 °C, uz dugotrajnu maglu niža.

U Gorskom kotaru i Lici prijepodne također često niski oblaci i magla, a poslijepodne sunčana razdoblja. I na sjevernom Jadranu prijepodne oblačnije, ponegdje i uz malo kiše, ponajprije na širem riječkom području i u Istri, a poslijepodne uglavnom suho, uz manje oblaka. Temperatura ujutro od 6 do 10 stupnjeva, a u unutrašnjosti Istre te uz more između 12 i 17 °C. Najviša dnevna od 14 u gorju do 21 °C na otocima.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prijepodne će biti promjenjive naoblake, mjestimice i nešto kiše. Na krajnjem jugu Hrvatske također još ujutro i prijepodne ponegdje može pasti malo kiše, a zatim djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu oko 20 °C.

U unutrašnjosti u nastavku ovog tjedna i dalje uglavnom suho, uz maglu i niske oblake, u petak ponegdje i dugotrajnije. Za vikend će sa slabim i umjerenim jugozapadnjakom rasti vjerojatnost i za dulja sunčana razdoblja, ali i za poneku kap kiše u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije. I u novome tjednu bez veće promjene pa se nastavlja iznadprosječna toplina.

Petak na Jadranu stabilan, većinom sunčan, no bez vjetra pa će mjestimice biti magle i sumaglice. Smanjenje vidljivosti bit će ponegdje i tijekom oblačnijeg vikenda, kada će mjestimice pasti i malo kiše, ponajprije na širem riječkom području.

– Hrabrih kupača u moru temperature i oko 20 °C zasigurno će biti i početkom idućeg tjedna, kada će i dalje biti dosta sunčana vremena, a ponegdje će biti još i malo toplije nego do nedjelje – poručuje Vakula.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...