Ako vam iPhone u zadnje vrijeme usporava, za to ima lijeka

Vlasnici starijih Apple uređaja primjetit će da njihovi telefoni ne rade brzo kao nekad, a razlog tome je značajka koja produljuje radni vijek baterije u zamjenu za smanjenu brzinu koju možete isključiti

Ova funkcija, pored produljivanja rada samog uređaja, spriječava rušenje operativnog sustava, no to očigledno nije obeshrabrilo velik broj kupaca da počne glasno prigovarati, piše Tportal.

Kako bi izašli kupcima u susret, Appleovci su napravili dvije stvari: spustili cijenu izmjene baterije i uveli mogućnost isključivanja softverskog usporavanja.

Ako želite onemogućiti softversko usporavanje svojeg iPhonea, možete to napraviti za manje od dvije minute unutar samog izbornika. Vodite računa da će vam ove opcije biti dostupne jedino ako se vaš telefon ugasio zbog greške vezane s baterijom.

Prvo što morate napraviti je otići u postavke telefona i tamo izabrati opcije za bateriju. Nakon što uđete u podizbornik odaberite stavku ‘Zdravlje baterije’ i isključite ga.

Ako ne vidite opciju za gašenje softverskog usporavanja uređaja, znači da vaš telefon radi na samom maksimumu svojih performansi. Također uzmite u obzir da ćete isključivanjem opcije dobiti na brzini ali izgubiti na stabilnosti samog sustava. Drugim riječima – telefon će vam se možda gasiti na niskim postocima baterije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...