Ako vas je nasmijala tučnjava u Vukšiću na ovo ćete plakati, popis svih Vucinih eskapada

‘Pomozite prijatelji stari, pa zar ona dušu da mi vadi…’, pjevao je Siniša Vuco dok se pred njegovim očima odvijala masovna tučnjava. Prvi taktovi hita ‘Ima žena, nema broja’ pratili su tako sukob na Vucinom nastupu u Vukušiću. Uzavrela atmosfera na kraju se sama smirila, policija nije pozvana.

Vucini vjerni apostoli slijede ga i u dobru i u zlu, a ni Siniša njih neće iznevjeriti, čak ni kada se potuku na svirci. Zadnje vrijeme živi Vuco nešto smirenijim životnim tempom, no u svoje vrijeme imao je eskapada na izvoz. Kontroverzan je i sam Vucin izbor da pjeva folk, unatoč ljubavi prema metalu. No, nije izdao ni hard rock pa grupa ‘Živo blato’ ima svoje poklonike, a koncerti vjerne polaznike. Poznat je tako Vuco kao performer, a još su poznatije njegove eskapade.

Vuco vs. Vozač autobusa
Linija Split-Dortmund bila je fatalna za Vucu. Naime, vozač autobusa nije mu htio prevesti vrećicu s plakatima koji bi u Dortmundu najavili njegov koncert. Kada to nije htio, Siniša je izvadio pištolj i zaprijetio vozaču da neće živ izaći iz Hrvatske. Šokiran, vozač je preuzeo vrećicu, a Vuco otišao kući. Radilo se o tome što je Vuco stalno slao plakate tom linijom, no preko drugog vozača. Kako tog puta njegovog suradnika nije bilo, drugog vozača navodno je napao. Na kraju je Siniša pozvan na obavijesni razgovor, a pištolj koji je posjedovao bez dozvole mu je oduzet. Uslijedila je prekršajna prijava zbog posjedovanja oružja bez dozvole.

Vuco vs. mediji
Pisalo se svojedobno o svađama Vuce i njegove supruge Jelene. Završio je opet na policiji, no na kraju je Jelena povukla optužbe koje je imala protiv supruga i nastavila je s njim obiteljski suživot. Nakon svega Vuco se, ogorčen natpisima o obiteljskom nasilju, Gospi Sinjskoj zavjetovao na šutnju medijima.

Vuco vs. Politika
Angažirao se više puta u politici, a posljednji put na parlamentarnim izborima 2011. godine. I tada mu je moto bila šutnja. ‘Šutnja je zlato. Pričat ću u Saboru’, bila je to Vucina krilatica. Lomila su se koplja kasnije oko toga smije li Vuco tijekom predizborne šutnje održati koncert, no uspio je i održao svirku! Bio je to njegov svojevrsni performans protiv politike.

Vuco vs. Producent
Kada mu je producent rekao da se pjesma ‘Sirota’ neće svidjeti publici, Siniša se na njega izvikao i jutarnju kavu iz protesta odlučio do kraja popiti nasred Ilice. Uzeo je barsku stolicu, i ne mareći za promet i vozače – sjedio i pio kavu. Vrijeđali su ga, trubili mu, no Vuco se nije smeo. Prosvjedovao je dok mu je odgovaralo, a s nekim obožavateljima se fotografirao i dao im par autograma.

Vuco vs. Policija
Vrijeđao je policajce jer su ga 2013. zaustavili u vožnji koju je odradio u pijanom stanju. Vikao je na njih, a zbog svega je odveden u pritvor te ga optužili zbog remećenja javnog reda i mira te vrijeđanja službenih osoba.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...