Američka izdavačka kuća Fodor’s Travel uvrstila Paklenicu na popis destinacija koje se moraju posjetiti u 2019.

Američka izdavačka kuća Fodor’s Travel uvrstila je hrvatske nacionalne parkove na popis destinacija koje se moraju posjetiti u 2019. godini, izvijestila je u srijedu Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Fodor’s Travel je jedna od vodećih svjetskih izdavačkih kuća za turističke vodiče i druge informativne publikacije o putovanjima, koja je i ove godine objavila “Fodor’s Go List”, odnosno popis destinacija koje se moraju posjetiti u 2019. godini, a na kojem su se našli i hrvatski nacionalni parkovi.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić ističe kako je uvrštenje nacionalnih parkova na ovu prestižnu listu dodatna potvrda iznimnog prirodnog bogatstva Hrvatske, koja je upravo po tom segmentu itekako prepoznata u svjetskim okvirima.

“Naša očuvana i netaknuta priroda privlači velik broj turista te sam siguran kako će Hrvatska, nakon objave ovog popisa, na svjetskoj turističkoj karti zauzeti još čvršću poziciju, a posebice među onim ljubiteljima putovanja koji preferiraju obilazak jedinstvenih prirodnih lokaliteta”, poručio je Staničić.

Na najnovijoj Fodor’s Go List su ukupno 52 destinacije koje “nas nadahnjuju da ih posjetimo u 2019.”, među njima i hrvatski nacionalni parkovi.

Kako se navodi u objavi, Hrvatska, osim već dobro poznatog kristalnog mora na obali, u svojoj unutrašnjosti također nudi jednako kvalitetno očuvanu prirodu s brojnim rijekama, jezerima i slapovima, koji su raspoređeni u osam prekrasnih nacionalnih parkova.

Parkovi – njih osam – san su fotografa, ističe se u objavi, u kojoj se u nekoliko riječi predstavljaju osobitosti nacionalnih parkova Plitvička jezera, Paklenica, Kornati, Krka, Risnjak, Sjeverni Velebit, Mljet i Brijuni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...