Ante Sarić: “Iz Osijeka se želimo vratiti neporaženi, morat ćemo biti maksimalno agresivni”

Nogometaši Zadra u ponedjeljak u 14 sati igraju utakmicu 11. kola Druge HNL na gostovanju kod Osijeka II. Nakon osam uzastopnih utamica bez poraza, momčad Krešimira Sunare je u posljednja dva susreta na domaćem terenu izgubila od Dinama II i Lokomotive pa će u Gradskom vrtu tražiti povratak na pozitivan kolosijek.

– Porazi su sastavni dio sporta. U obe utakmice imali smo određene prilike, koje nismo iskoristili, dok je s druge strane protivnik kaznio naše pogreške i došao do pobjede. No, to je sve sada iza nas. Ovaj tjedan smo dobro trenirali, unatoč nekim problemima s ozljedama i s optimizmom krećemo put Osijeka – kaže Ante Sarić, branič Zadra.

Dok je jedna serija stala, jedna još traje, a to je ona neporaženosti na gostovanjima. U posljednja tri Zadar je uzeo po bod protiv Sesveta (3:3), Lučkog (2:2) i Varaždina (2:2).

– Uvijek je dobro kada se s gostovanja vratite neporaženi, iako smatram da smo uz malo sreće i koncentracije u određenim situacijama iz te tri utakmice mogli donijeti i nešto više. Svakako ćemo pokušati i u Osijeku nastaviti na tom tragu i izvući pozitivan rezultat, a to znači najmanje bod.

Osijek II je u dosadašnjih 10 utakmica sakupio 18 bodova, tri više od Zadra, a u četiri domaća susreta ima tri pobjede i remi, uz gol razliku 7:1. Jasno je, stoga, da našu momčad očekuje vrlo izazovna utakmica.

– Bit će teško, jer igramo u gostima protiv kvalitetne momčadi, koja igra bez pritiska i rezultatskog imperativa. Morat ćemo biti maksimalno agresivni i čvrsti kako bismo im od prve minute pokazali da smo mi ipak Zadar i da naše ime ima određenu težinu. Neće biti lako, ali vjerujem da uz veliku borbu i pravu momčadsku igru možemo ostvariti ono što želimo.

Tri su kola do kraja jesenskog dijela Druge HNL. Nakon gostovanja u Osijeku, Zadrani će sljedeće subote put Solina, a u posljednjem kolu na Stanovima dočekuju Međimurje.

– Ne gledamo toliko unaprijed. Idemo utakmicu po utakmicu i sada nam je u mislima samo Osijek. U dosadašnjem dijelu sezone pokazali smo da možemo, ali isto tako i da imamo mnogo prostora za napredak. To moramo iskoristiti i iz kola u kolo biti što bolji. Ako tako bude, onda će sigurno i rezultat biti dobar – za kraj će Sarić.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...