Botić: “Ljudima iz gradske uprave želim da ih ne bude toliko strah da ne naruše interese mračnih skupina okupljenih oko HDZ-a”

Zadar čine ljudi! Povodom Dana grada Zadra, kao vijećnica Akcije mladih i na prošlim izborima kandidatkinja za gradonačelnicu, željela bih uputiti čestitke i dobre želje sugrađankama i sugrađanima koje prigodno izdvajam na osnovi iskustava života u Zadru, piše Marjana Botić.

Njezin dopis prenosimo u cijelosti:

Prvo; svim mojim sugrađankama; od mladih vila školarki, preko majki, kolegica, radnica u trgovinama i šalterima…, do umirovljenica želim prvo zahvaliti na svoj dobroti i ljepoti koju dajete svojem Gradu, na svom radu i trudu, želim vam zahvaliti i na svoj podršci, pa čak i primjedbama koje ste mi osobno ili kojim drugim putem uputile; svi su ti napori usmjereni jednakom cilju: da ovaj Grad učinimo ljepšim i boljim mjestom za život naših bližnjih i nas. Hvala vam drage moje i sretan vam Dan grada Zadra, sjajite i dalje u ovim teškim vremenima!

Dan Grada je na blagdan Sv. Krševana, rimskog vojnika koji je dao podršku i podnio žrtvu za ženu i sveticu zaštitnicu Grada Zadra svetu Stošiju. Zato svim svojim sugrađanima, posebno braniteljima i onima koji tvrdo rade na uzdizanju Zadra želim da i dalje grade i štite svoj grad i kao sveti Krševan svoje sugrađanke. Da ruka pružena prema njima ne bude šaka, nego ona pomoći i podrške, da svaki napor bude onaj plemenit na izgradnji boljeg i civiliziranijeg Zadra u kojem ćemo se svi, a ne samo jaki i moćni osjećati sigurni i sretni.

Onima koji mnogo pridonose sigurnijem i pametnijem gradu, to mogu reći, kolegicama i kolegama iz medija, želim da od vijesti koje donose, osobito one iz našeg grada, bude što više onih pozitivnih i dobrih, da im se njihova važna struka više cijeni i financijski i profesionalno i u tom smjeru da one koji se lažno predstavljaju novinarkama i novinarima bude što manje kako bi zajedno mogli raditi zapravo na educiranju i osvještavanju našeg Zadra i šire.

Hvala vam na stalnom radu, bez praznika i nedjelja i sretan vam Dan grada Zadra na koji će mnogi od vas opet raditi.

Svim djelatnicama i djelatnicima bolnice na čelu s ravnateljem, čiji sam težak i nesebičan rad upoznala tijekom prošle godine, želim uputiti posebne čestitke, zahvalu za sve što rade u teškim uvjetima zdravstva i želim da im ovaj Grad bude mjesto gdje će nastaviti nesebično pomagati, pažljivo raspolagati svim mogućnostima zdravstva na dobrobit onih bolesnih i ponos Zadra.

Svim bolesnicama i bolesnicima želim zdravlje i svesrdnu pomoć zdravstvenog osoblja u njihovim teškim trenucima; neka sv. Zoilo, možda najskromniji zaštitnik grada Zadra, posebno zagovara za potrebne i one koji rade u bolnici. Sretan vam Dan grada!

Gradskoj upravi, od koji se mnogi upravo iz zdravstvene struke osobito gradonačelnik, gube po hodnicima gradske uprave, želim da ih ne bude toliko strah da ne naruše interese mračnih, interesnih skupina okupljenih oko hdz a koji su uništili gospodarstvo i ono gore; besramnom grabežlivošću koju nitko ne sankcionira, a samo joj se rijetki suprotstavljaju, uništavaju moralnu snagu grada Zadra. Zato svima u gradskoj upravi želim da preuzmu odgovornost.

Jednom se živi, a može se umrijeti mnogo puta; u svakoj nepravdi, svakom osiromašenom umirovljeniku, svakom djetetu koje je sa obitelji zbog nepravde i neimaštine otišlo iz Zadra, i pišem pod dojmom smrti bake male prijateljice iz nižih razreda moje curice, koja je baš u ovo vrijeme napustila fizički svoj Zadar kojemu je dala godine rada sa djecom, a njena djeca i unuci nisu bili oko nje jer su morali otići u stranu zemlju u potrazi za dostojanstvenim poslom od kojeg mogu dostojanstveno živjeti. Zato kažem može se umrijeti i umire se u tisuću takvih sudbina i sve dođe na naplatu unatoč malo većoj kući i boljem autu. Prije 27 godina kad smo se svi digli, a vaša stranka preuzela vlast nismo se nadali da ćemo danas u Zadru svjedočiti egzodusu iz Zadra i tolikoj tuzi i malodušnosti ostalih.

Želim vam odgovorniji i puno, puno pošteniji Zadar!

Naposljetku mojim kolegicama i kolegama iz politike, osobito ovima koji se bore kao i ja svojim ograničenim ljudskim sposobnostima za pošteniji i bolji Zadar, posebice kolegicama i kolegama iz HNS a, koje kod stvaranja Zadarskog bloka, skupine koja nam predstavlja nadu potrebnih promjena u Zadru, a koje zbog toga što smo samo ljudi sa svim prednostima i nažalost manama, nepravedno nismo kontaktirali, a onda ih još nespretno prozvali uz sdp kao koalicijske partnere hdz a, a sve zbog neoprostive počinjene veleizdaje volje građana čelnika HNS Ivana Vrdoljaka, te osobito kod pokušaja uništenja Jadrana bušenjem, te predajom za sigurnost naše Domovine važnih podatka stranim agencijama, želimo njima u Zadru koji su ostali dosljedni listi sa koje su izabrani, ispričati se i ponuditi i njima i svima ruku suradnje – onda kad žele i kad za to rade: za sretan i ostvaren Zadar.

Uspješan u obrazovanju, znanosti, gospodarstvu, umjetnosti, sportu zabavi… ako zajedno pokrenemo promjene u Zadru prema tim vrijednostima, vjerujem u blagoslov zaštitnika Grada Zadra i sretan Grad naše djece čiji on stvarno jest.

Djeco, sretan vam Dan vašeg grada, rastite sretno i zdravo, budite odgovorniji i bolji od nas u uspješnoj i ostvarenoj Hrvatskoj i uzdignite Zadar do ljepote koju zaslužuje. Sretan svima Dan grada Zadra! Živili!

Marjana Botić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...