Božić dolazi; Luka je rasturio Krku, Zadar pobijedio u drami

Samo jedan skok i jedna asistencija nedostajale su košarkašu Zadra Luki Božiću da upiše “triple-double” protiv Krke! Njemu i izabranicima Ante Nazora ipak bitnija stvar svakako je dramatična pobjeda na gostovanju kod slovenskog predstavnika u ABA ligi 78-77.

Božić je bio maestralan u Novom Mestu s 18 poena, devet skokova, devet asistencija i tri ukradene lopte, a dvoznamenkast učinak dosegli su i William Magarity (15 koševa, pet skokova) te Mario Little (12 poena, pet asistencija).

Upravo je Božićevim sjajnim zakucavanjem iz kontre u 14. minuti Zadar prvi put poveo kod Krke (24-23). Do predaha je imao i šest koševa prednosti, a Krka se u 25. minuti tricom Cinca vratila na samo koš minusa (49-48).

Gosti s Višnjika dodali su gasa početkom zadnje četvrtine i tricom Šime Špralje odvojili se na +9 (65-56), ali ni tad nisu uspjeli prelomiti pitanje pobjednika. Štoviše, Slovenci su serijom 10-3 nešto više od dvije minute prije kraja otišli na vodstvo 72-69, a onda su se gosti ipak probudili, pišu 24sata.

Bašićeva trica vratila ih je u egal, a nakon koševa Jure Zadar je u zadnjoj minuti još jednom tricom Špralje te poenima Magarityja otišao na 78-74. Nije bilo gotovo jer Bratož je vratio tricom, a Little izgubio loptu za Zadar pa je Krka imala dva šuta za tricu koja su ipak promašili Lapornik i Cinac.

Drugom pobjedom u regionalnoj ligi Zadar lakše diše, na omjeru je 2-4 i, nakoni prvenstvenog ogleda protiv Vrijednosnica Osijek već u nedjelju kod kuće, u petak dočekuje Mega Bemax. Srpski je sastav, nakon pet uvodnih pobjeda, prvi put izgubio ovu subotu protiv Partizana 81-74.

Za razliku od Zadra, Cedevita nije došla do pobjede u Beogradu. U subotnjem derbiju izgubila je kod Crvene zvezde 94-79.

Hrvatskom prvaku to je već četvrti poraz u šest kola, dok je srpski prvak jedini koji ima savršen skor (6-0). Kod Zvezde je Dobrić zabio 17 koševa, a kod Cedevite najviše Bell (19).

Foto: RTL

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...