Burna prošlost kriminalca uhićenog u Zadru; Pobjegao kroz prozor policiji pred očima, pao s drogom dok je odsluživao kaznu

Kao što smo danas izvijestili, bivši pripadnik “Zemunskog klana” uhvaćen je u Zadru s kokainom, strojnicom i pištoljem.

U njegovu apartmanu u Privlaci pronađeno je 231,8 grama droge kokain upakirane u pet PVC vrećica, 2.200,00 kuna i 6.195,00 eura koji potječu od prodaje droge.

Josip Golomejić, zvani Šiptar uhićen je i 2009. godine zbog sumnje da trguju narkoticima.
Pretresom njegova i stanova kolega pronađeno je oko 110 grama čistog kokaina i 120 grama heroina, kao i pištolj bez dozvole.

Golomejić je, inače, u tom vremenu bio na izdržavanju zatvorske kazne od 15 godina zbog ubojstva Prvoslava Obradovića (31), inspektora Odjela za potrage beogradske policije. Zločin se dogodio 17. listopada 1998. u Železniku, kada su operativci opkolili Golomejićevu kuću. Za njim je bila raspisana tjeralica zbog neodazivanja na izdržavanje zatvorske kazne radi dilanja heroina.

Poslije višemjesečne potrage otkriveno je da se skriva u kući. Trojica policijskih inspektora zakucala su na vrata. Dok ih je njegova supruga zadržavala on se popeo na kat. Jedan od policajaca krenuo je ka dvorištu i povikao “Stoj, policija”.

Golomejić, koji je iskočio kroz prozor, zapucao je na policiju i smrtno ranio inspektora Obradovića. Potjera za njim tada nije urodila plodom. Kasnije je utvrđeno da je iste noći napustio zemlju i jedno vrijeme se skrivao u Hrvatskoj.

Po međunarodnoj tjeralici uhićen je 28. listopada1999. godine na slovensko-austrijskom graničnom prijelazu Karavanke pri pokušaju da prebjegne u Austriju.
Usprkos teškom kaznenom djelu, 2005. godine Golomejić je iz zatvora prebačen u poluotvoreni paviljon. Tako je dobio je status “slobodnjaka” i gotovo svaki vikend provodio je na slobodi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...