Dalić objavio popis za Španjolsku i Englesku; Vraća se Vrsaljko, brani Livaković, nema Santinija

Zlatko Dalić objavio je popis nogometaša na koje računa za utakmice sa Španjolskom i Engleskom 15. i 18. studenoga u Ligi nacija. Izbornik je za nadolazeće akcije pozvao 25 igrača, a reprezentacija će se okupiti 12. studenog u Zagrebu.

Prvi put u kadru A reprezentacije naći će se Josip Brekalo, krilni napadač Wolfsburga i jedan od najboljih igrača kvalifikacija za Europsko prvenstvo nogometaša do 21 godine.

Dalić je pozvao i Nikolu Vlašića te Duju Ćaletu-Cara koji već imaju nastupe za A reprezentaciju, no ove jeseni bili su aktivni u mladoj reprezentaciji, prenose Nogometne vijesti.

Skupinu A Lige nacije predvodi Španjolska sa šest bodova, Engleska ima četiri boda, a Hrvatska jedan bod, ali i utakmicu manje od narednih rivala. Izabranici Zlatka Dalića osvojili bi skupinu i izborili plasman u doigravanje Lige nacija ako slave u obje utakmice. Pobjeda protiv Engleske donijela bi opstanak u najjačoj ligi Lige nacija.

“Čekaju nas odlične i teške utakmice, ali Hrvatska može odgovoriti na takve izazove. Koncentrirani smo na Španjolsku, želimo pred svojim gledateljima pokušati doći do pobjede s kojom bismo ostali u igri za završni turnir. Siguran sam da će nas navijači podržati u velikom broju, ovo je prva natjecateljska domaća utakmica s publikom nakon Svjetskog prvenstva, a protivnik ne može biti bolji i atraktivniji”, izjavio je izbornik Dalić i dodao:

“Brekalo, Vlašić i Ćaleta-Car dali su značajan doprinos mladoj reprezentaciji, sada je pravo vrijeme da budu s nama te svojom energijom i talentom daju dodatni poticaj A reprezentaciji. Raduje me što nemamo većih problema s ozljedama i nadam se da će tako ostati do okupljanja. Igrači polako ulaze u pravu formu i vjerujem da ćemo kao momčad pokazati više nego do sada u Ligi nacija i tako na pravi način najaviti Europske kvalifikacije gdje je naš cilj sasvim jasan – plasman na EURO 2020.”

Popis reprezentativaca za utakmice protiv Španjolske i Engleske:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Duje Ćaleta-Car, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Nikola Vlašić, Josip Brekalo

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...