Dalić otkrio kako Livaković neće braniti protiv Španjolaca, Modrić objasnio taktiku

Uoči utakmice Hrvatske i Španjolske (četvrtak, 20:45 sati) u Ligi nacija na presici su bili Zlatko Dalić i Luka Modrić.

Hrvatska u susretima protiv Španjolske i Engleske mora upisati barem jednu pobjedu kako bi ostala u najjačoj ligi Lige nacija. S dvije pobjede bi se plasirala na završni turnir natjecanja. Na rasprodanom Maksimiru Hrvatska se želi i Španjolcima revanširati za 0:6 poraz sa starta Lige nacija, prenosi Index.

Dalić je na presici otkrio s kojim će igračima napasti Španjolce. Ostao je bez Pivarića i ima veliki problem s pozicijom lijevog beka. U posljednjem trenutku će izabrati hoće li na tu poziciju gurnuti Jedvaja ili Milića.

“Branit će Kalinić, a ostalo znate”, rekao je Dalić, što znači da će ostatak obrane činiti Vrsaljko, Lovren i Vida. U veznom redu će biti Brozović, Rakitić i Modrić, a najbliži suparničkom golu Perišić, Rebić i Kramarić.

“Atmosfera je jako dobra. Uvijek nas pitate o atmosferi, a ona je uvijek na visokoj razini. Nas ne zanimaju priče o revanšu, ovo je nova utakmica. Nakon dugo vremena ćemo igrati pred punim stadionom”, rekao je Modrić.

Kako protiv Španjolske?

“Biti strpljiv, mudar, igrati smireno, dati svoj maksimum. Igrati našu igru. Imat ćemo veliku podršku publike. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali nadamo se dobrom rezultatu.”

Mišljenje o Sergiju Ramosu?

“O njemu se sve zna. Veliki je igrač i veliki kapetan. To je pokazao nebrojeno puta. U posljednje vrijeme dobiva kritike, a ja mislim da su one promašene. U današnjem nogometu je pamćenje kratko, brzo se sve zaboravlja. On je veliki karakter i mislim da ga to previše ne dira.”

Dejan Lovren je izjednačio da je Ramos precijenjen…

“To je njegovo mišljenje. Ne mogu mu ja govoriti što će pričati.”

Rasprodan je Maksimir…

“Podrška navijača nam puno znači i sigurno će navijači biti od velike važnosti za nas u ovoj utakmici. Naši navijači su najbolji.”

Loš početak Hrvatske u Ligi nacija?

“Mislim da su nam prve utakmice došle prebrzo nakon Svjetskog prvenstva. Bili smo ispražnjeni i emotivno i fizički. Zbog toga nismo bili kao u Rusiji. Došlo je do malog zasićenja, opuštanja. I rezultat toga je utakmica sa Španjolskom (0:6).”

Kako mu izgleda nova Španjolska?

“Kao ekipa. I to mislim da im je donio novi izbornik. To mi se najviše sviđa. Imaju dosta mladih igrača. Velika su momčad, jedna od najboljih na svijetu. Međutim, mi igramo pred svojim navijačima i nemamo nikakvog straha. Moramo biti strpljivi i pametni.”

Dalić: Pivarić otpada

Prvo pitanje za Dalića bilo je o situaciji s ozljedama.

“Jedino Pivarić ne može. Pokušat ćemo tu poziciju pokriti s Jedvajem ili Milićem. Jedvaj je u dobroj formi, ali to mu nije prava pozicija. Milić nije igrao posljednjih nekoliko utakmica, ali je jedini ljevak za tu poziciju.”

Hoće li Hrvatska pokušati protiv Španjolske kao u prvih 20 minuta u Elcheu?

“Tih 20 minuta je bilo fantastično, možda i bolje nego na Svjetskom prvenstvu. Međutim, nismo zabili gol pa smo kažnjeni. Zanimaju nas samo tri boda koja nam puno znače u ovom trenutku.”

Španjolska?

“Ima novi stil. Ne zanima ih sad toliko posjed lopte, više ih zanima da budu konkretni.”

Sastav?

“Branit će Kalinić, ima našu podršku. Ovo ostalo sve znate.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...