Dalić prije Španjolske: “Nadam se da će Vrsaljko biti u dobrom stanju, ne znam hoće li Livaković braniti”

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u 12 sati za dvoboje Lige nacija protiv Španjolske i Engleske, a izbornik je održao presicu na kojoj će najaviti obje utakmice.

Reprezentacija će imati veliku podršku s tribina Maksimira u četvrtak protiv Španjolske jer je već prodano 23 500 ulaznica. Danas u 12 sati se otvaraju i blagajne za sjevernu tribinu, a vjerojatno će u prodaju i zapad gore što znači da bi mogli vidjeti pun stadion.

Hrvatska će u 18 sati trenirati na Hitrec-Kacianu, a sutra u 11 sati ima svečani prijem na Pantovčaku kod predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Predsjednica će uručiti državna odlikovanja svima koji su bili akreditirani u reprezentaciji za vrijeme SP-a kada je reprezentacija ušla u finale.

Utakmica protiv Španjolske igra se u četvrtak s početkom u 20:45, a u prvoj utakmici natjecanja, Hrvatska je u Elcheu upisala najteži poraz u povijesti reprezentacije kada su ih Španjolci deklasirali 6:0. U drugoj utakmici skupine Hrvatska je na praznoj Rujevici odigrala 0:0 protiv Engleske.

Nakon dvoboja u četvrtak slijedi gostovanje na Wembleyju protiv Engleske koja počinje u 15 sati, piše Index.hr.

“Čekaju nas dvije teške i atraktivne utakmice. Mene posebice veseli ova prva sa Španjolcima, jer je to prva službena nakon SP-a na našem terenu. Očekujem puni Maksimir, zajedništvo, naravno i pobjede te tri boda koja će nas održati među nositeljima na ždrijebu za Euru. Danas se skupljamo, imamo nekih sitnih problema s ozljedama”, započeo je Dalić.

Hrvatski izbornik prošli tjedan je proglašen najboljim trenerom Europe.

„To je jako lijepa nagrada, ali to nije samo meni nagrada nego i hrvatskom nogometu. To je rezultat reprezentacije u Rusiju. Laskavo i lijepo, ali tako treba nastaviti.“

Modrić je najbolji na svijetu, u Realu su uvijek stranci krivi za poraze

Reprezentacija polako postaje sve mlađa.

”Stalno govorim da nam treba nova energija, nova snaga, mladi igrači dolaze. Brekalo i Vlašić pokazuju formu kroz svoje igre, to pokazuje da zavrjeđuju da budu s nama. Trebaju nam radi svoje brzine i energije.”

Ali igrači poput Luke Modrića i dalje su glavni kotači Dalićeve ekipe.

”Jučer je Luka namjestio gol. I on je svjestan da su oscilacije normalne, podigao je formu, znam da će biti pravi i da će biti vođa naše momčadi. Sigurno da Luka ima posljedica nakon SP-a, da nije lako biti u formi da je uvijek najbolji. Real kada izgubi utakmicu uvijek traži izliku u strancima, krivi su Luka ili Kroos. Luka je najbolji na svijetu.“

Dalić smatra da je njegova ekipa u puno boljoj formi nego prije prve utakmice u Elcheu kada su teško stradali sa 6:0.

“Bio je to težak poraz, neću se vraćati na njega. Naš pristup će biti bolji. Enrique je primijenio malo stil, igraju malo brže, okomitije. Sve će ovisiti o nama. Tamo smo igrali prvih 20 minuta jako dobro, a onda smo se raspali. To nam se ne smije ponoviti.Mislim da smo u puno boljem raspoloženju i formi nego u onoj prvoj utakmici. Španjolci su izgubili od Engleske, ne odlučuju sami o sebi, a mi odlučujemo sami o sebi, trebamo dvije pobjede. Mislim da je puno igrača u formi, jako me veseli utakmica.”

Tko će braniti i igrati na lijevom bočnom?

Puno je ozljeda na lijevom boku.

”Pivarić je ozlijeđen. I Leovac i Sosa su ozlijeđeni. Nadam se da će Vrsaljko biti u dobrom stanju. Lijeva strana će biti upitna. Nema ni Strinića. Svi su lijevi bočni na ovaj ili onaj način izvan stroja. Tu je Milić, tu je Jedvaj. Žao mi je Vidu trošiti na lijevom beku, razdvajati stoperski par.”

Lovren ne igra puno u Liverpoolu, ali Dalić nije zabrinut.

”Lovren je bio ozlijeđen, sad nije igrao, ali mislim da nije upitan. Pun je samopouzdanja. Liverpool ima puno igrača na njegovoj poziciju, svima daje šanse, tako da nema problema.”

Kalinić zbog ozljede nije branio protiv Engleske na Rujevici, a Livaković je bio odličan u tom dvoboju. Tko će na vrata?

”Nije zgodno vratare rotirati. Kalinić se vratio, Livaković je dobro branio protiv Engleza. Vidjet ćemo, Kalinić je zaslužio svoju šansu. Ne bih htio izgubiti oba vratara.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...