Danas se nastavlja suđenje Horvatinčiću za smrt Talijana

Na Općinskom sudu u Šibeniku danas je počelo drugo ročište na trećem suđenju zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću kojem se ponovno sudi zbog smrti bračnog para Salpietro koji je stradao u kolovozu 2011. godine nakon što je Horvatinčić na njih naletio gliserom.

Na šibenski sud danas su stigli svjedoci Boris Seljanovski, bivši istražitelj Lučke kapetanije Šibenik i Anica Đerđe koja je s Horvatinčićem bila na brodu u trenutku nesreće, te će oni ponovno biti ispitani, piše Šibenik.in.

Državna odvjetnica šibenskog Državnog odvjetništva Irena Senečić na prošlom ročištu održanom 3. listopada kazala je kako Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva te kako je pomorska tragedija posljedica njegovog ponašanja.

Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica kazao je pak da ne postoje dokazi za Horvatinčićevu odgovornost i da postoje razlozi koji isključuju odgovornost za nesreću. Ustvrdio je i da je skica nesreće koju je napravio Tomislav Horvatinčić uzeta suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku te je zatraženo da se skica izuzme iz dokaza. Naglasio je da će obrana inzistirati na iskazima svjedoka, posebice ključnih i na saslušanju medicinskih vještaka.

Sudac Ivan Jurišić na prošlom ročištu je najavio kako će ponovno ispitati Borisa Seljanovskog, bivšeg istražitelja Lučke kapetanije Šibenik kojem je Horvatinčić dao iskaz nakon nesreće, a ponovno će biti ispitan i njemački nautičar Klaus Fuchs koji je prvi prišao Horvatinčiću nakon nesreće te Anica Đerđe koja je u trenutku nesreće bila s njim na brodu.

Podsjetimo, nakon što je sutkinja Maja Šupe u listopadu prošle godine oslobodila Horvatinčića na sudu u Šibeniku, Tužiteljstvo se na tu odluku žalilo, a Vijeće zadarskog Županijskog suda kojim je predsjedao sudac Hrvoje Visković u svibnju je poništilo oslobađajuću presudu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...