Donosimo detaljnu ponudu 25 adventskih kućica u Zadru; Od fažola s divenicama, slavonskih kobasica do karameliziranih jabuka

Ima ih 25 i ove godine na Adventu u Zadru nude nikad raskošniju ponudu blagdanskih specijaliteta i delicija, kao i bogatu ponudu najrazličitijih osvježavajućih pića, toplih napitaka i žestokih pića. Adventske kućice na Trgu Petra Zoranića centralno su mjesto adventskih zbivanja, a evo što sve nude Zadranima i svim posjetiteljima adventske manifestacije.

Kućica Božićni kutak: u ponudi ima razne Kobasice; kranjske, debrecinke, češnjovke i divenice, kao i hot dog, zatim gotova kuhana jela, hladnu platu, buncek, domaće sarme u pecivu i gulaš. Od slastica tu su fritule i knedle. U ponudi su i razna pića; kava, macchiato, veliki macchiato, bijela kava, instant cappuccino, vruća čokolada, čaj, rum punč i kuhano vino.

Didova kućica: nudi razna alkoholna i bezalkoholna pića, točeno pivo, graševinu, kavu, macchiato, veliki macchiato, bijelu kavu, vruću čokoladu, čaj, rum punč, kuhano vino, rakije, hot dog, kranjske i domaće kobasice, domaće pečenice, hamburger, cheeseburger, čevapčiće, pomfrit i fritule.

Unusual Winter House: ima mnogo noviteta u svojoj ponudit – od ponude pića možemo istaknuti Hendrick’s gin kao piće kuće, koji se također poslužuje u kuhanoj varijanti po posebnoj recepturi. U ponudi hrane ističu se burgeri od 21 dan odležane hrvatske junetine, neobične fritule punjene nutellom i lješnjacima, karameliziranim jabukama i cimetom, ili kremom od vanilije i badema. Također, tu su i neobični krumpirići od batata s različitim prilozima, kao i  prepoznatljive kobasice s više od 20 priloga u ponudi. Ističemo pripremu prošlogodišnjeg velikog hita na Adventu, Skradinskog rižota, koji će se pripremati na kućici (subota, 15. prosinca).

Kućica Santa Fly: priprema i uslužuje kuhano vino, rum punč, čajeve, kave i ostale prigodne napitke. Od hrane u ponudi su 4 vrste kobasica; kranjska, ljuta, debrecinka i domaća. Kućica Santa Fly priprema i sarme u pecivu. Od slastica u ponudi su krafne s čokoladnim preljevom i fritule.

Kućica North Pole: nudi akoholna i bezalkoholna pića, kuhano vino, rum punč, rakije, sokove i kave. Od jela su u ponudi kobasice, hrenovke, chiken wings blagi i ljuti, waffles te razne bruschette s mozzarellom, pršutom i sirom te s inčunima i kaparima.

Kućica Lagani: nudi veliki izbor pića; kuhano vino, rakije, rum punč, čajeve i vina. Od velikog izbora jela izdvajamo kobasice male i  velike, double hamburger, pijat s giricama i prženim lignjama, paštetu od tune, sendvič od pršuta te platu pršut sir. Ova kućica priprema i dnevne menije od bakalara, hobotnice zatim razna rižota i sarme. Atraktivno će biti četvrtkom, petkom i subotom kad se bude pripremala velika kotlovina sa 200 porcija ispred kućice. Ovaj petak sprema se riblji meni.

Kućica Melkior: nudi veliki izbor gina, whiskija i ostalih alkoholnih pića, rum punč, kuhano vino, kavu, cappuccino i macchiato. Bogata gastro ponuda uključuje kuhane kobasice, sarmu sandwich, pršut i sir. Domaća sarma sandwich služi se uz buncek i umak od milerama, dok se domaće kobasice – obične i pikantne – služe uz kiseli kupus, senf i kečap. Plata Tri kralja ima vrhunski pršut, kravlji i kozji sir. Od slastica na meniju su punjene pečene jabuke, churrosi s nutelom i karamelom.

Christmas Burger Palace: u ponudi ima alkoholna i bezalkoholna pića, kuhano vino, domaće Kobasice te razne burgere; Royal with cheese, Spare ribs burger, Bosanski burger, Spicy burger, Adventski burger, Fry n dip. U kućici se mogu dobiti i sendviči te prženi krumpir. Uz lanjsku pobjedu za najbolje kuhano vino, ova kućica ove godine ima i Gin korner gdje se može probati 8 vrsta vrhunskog gina. Također ovdje možete premijerno isprobati i craft pivu Sfinga Zadarske pivovare

Hedonist Dining & Hangout: nudi alkoholna i bezalkoholna pića, kuhano vino, čajeve, vina i pivo. Od hrane se nudi domaća divenica s roštilja uz domaće brioche pecivo, aurora umak, chips i salata, pečena domaća divenica uz karameliziranu kapulu, senf, salatu i domaće brioche pecivo, potom kuhana domaća divenica uz dinstani kiseli kupus i senf u brioche domaćem pecivu. Pulled pork buncek služi se uz kiseli dinstani kupus u domaćem brioche pecivu, a domaći fažol s divenicama.

Kod Rudolfa: nudi sve vrste napitaka; kavu, macchiato, veliki macchiato, bijelu kavu,  čaj s medom, kuhano vino, rakije, kuhani gin i rum punch. Od gastro ponude nude se craft kobasice te burgeri.

Kućica Plan B: u ponudi ima male i velike fritule, pržene lješnjake, arancine, limuncine, ušećerene bademe te karamelizirane jabuke.

Kućica Jingle Bells: nudi razna alkoholna i bezalkoholna pića, kuhano vino, rum punč i rakije. Od hrane nude se razne kobasice, American hot dog, Jingle bell’s corn dog, Jingle bell’s corn dog sa sirom, Jingle bell’s kobasica s kiselim kupusom, vafli , Jingle bell’s Christmas apple, fritule male i velike i Jingle bell’s cookies.

Slavonska kućica: obradovat će vas ponudom slavonskih delicija; nudi slavonsku domaću kobasicu, domaće čvarke te malu i veliku slavonsku platu. Od slastica tu ćete naći palačinke i fritule. U ponudi su i razna alkoholna i bezalkoholna pića – kuhano vino, rum punč, višnjevac, medica, bambus i ostali prigodni napici.

Kućica Burgers & More: nudi razna pića i napitke, pivo, vina, kuhano vino, čaj, rakije i gin. Od hrane tu su razni burger: American burger, Italian burger, Truffle burger, Balkan burger, Kids burger, domaća dimljena kobasica, kranjska kobasica, ljuta kobasica, pomfrit, pomfrit sa sirom i sirom Grana Padano.

Kućica Bla bla Čarolija: nudi alkoholna i bezalkoholna pića: kuhano vino, Pošip Kraljevskih vinograda, Merlot od Korlata, Maraštinu Jokić, Plavac Kraljevskih Vinogradi, The Botanist Gin, kuhani gin, Honey winter bee – američki topli punč, Jack honey bee – topli Tenessey honey punč, Moet Rose, Moet Brut, Prosecco bottega, domaće rakije i likeri, rum punč i Aura teranino. Od hrane na ovoj kućici nude se čvarci, zimska plata (pršut, sir, kulen, masline, tople pogačice), pizza sandwich, kulen, pršut i buđola.

Sam u kućici: ima bogatu ponudu hrane; fritule, kobasice domaće, kranjske i debrecinke, girice, burger od vratine Sam u kućici, plata Sam u kućici, rakije u čokoladnim čašicama Sam u kućici, sendvič šunka-sir, sendvič pršut-sir, fritule, muffini, girice. Od slastica u ponudi su fritule i mendulat. Od pića se nudi domaće kuhano vino, domaće vino, premium gin, rakije Santa clara i Đanić, rum Punč, 6 vrsta whiskija, Moet Chandon, Ice Imperial, pivo točeno Benedirtiner pšenično i Bitburger svijetlo.

Kućica Fast food Viking: priprema i nudi alkoholna i bezalkoholna pića; toplu čokoladu, toplu rum čokoladu, kuhani gin beefeater pink, kuhani gin Bombay sapphire, rum punč, kuhano vino, čajeve s medom, šlag, teranino i orahovac. Od gastro ponude na ovoj kućici naći ćete hamburger, cheeseburger, XXL kobasicu, domaću kobasicu, pikantnu kobasicu, bosanski hot dog, švedski hot dog, američki hot dog, pomfret te pirjani kiseli kupus. Od slastica u ponudi su germ knedla original te germ knedla snježna.

Lavova kućica priprema hranu te alkoholna i bezalkoholna pića; rum punč, domaće vino te kuhano domaće vino. Od hrane u ponudi su razne domaće kobasice i fritule,

Kućica Lolek i Bolek: nudi bogat izbor pića; whiskija, rakija, likera, teranino, gin Hendrck’s, bijelo i crno vino, bambus, gemišt, Paulaner pivo, kava, čaj, napitke Nescafe, rum punč i kuhano vino. Od jela u ovoj kućici u ponudi su mesna jela s roštilja, domaće kobasice, grill kobasice, hamburger, cheeseburger, piletina, piletina sa sirom i pomfrit. Od slastica nudi se savijača od jabuka, savijača od sira te čokoladna torta.

Kućica A je to! priprema fritule i kroštule domaće proizvodnje. Od jela tu su hladne plate s domaćim kulenom, pršutom i sirom. Od pića ovdje možete naći tople napitke kavu i čaj, bezalkoholna gazirana i negazirana pića, veliki izbor renomiranih alkoholnih pića, bijelo i crno kuhano vino, rum punč, preko 15 vrsta voćnih likera hrvatske proizvodnje, točeno Velebitsko pivo te izbor od nekoliko vrsta renomiranih piva u ambalaži.

Kućica Ox: priprema i uslužuje hranu te alkoholna I bezalkoholna pića, kao i razne kobasice. U ponudit ima rum punč, kuhano vino, pivo, vino, rakije te žestoka pića. Hot dog, debrecinka i kranjske kobasice u ponudi su hrane.

Kućica Sam u kući 6: priprema kebab u somunu, pomfri i divenice. Od pića u ponudi su alkoholna i bezalkoholna pića, rum punč, kuhano vino, čaj i kava.

Kućica Slavonska čarolija: nudi razna pića; točeno pivo, rum punč, kuhano vino, rakija, čajeve i vina. Od hrane u ponudi su domaće kobasice, piletina, kotleti i fritule.

Kućica Zadarska pivovara: ima razna pića; kuhano vino, čajeve i naravno Zadarsko pivo. Od hrane su u ponudi kobasice debrecinke, kranjske kobasice i hot dog.

Teatro house Coffe and Cake: ove godine dva vrlo poznata ugostiteljska objekta udružili su svoje snage i stvorili dobitnu kombinaciju. Na ovoj kućici možete se počastiti domaćom divenicom, također i palačinkama ili wafflima. Nudi se rum punč uz veliku ponudu alkoholnih pića, a izdvajaju se ginovi Hendrick’s i The Botanist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...