Dva puta oborio svjetski rekord; Zadranin Bepo Pedisić srebrni na Europskom prvenstvu u powerliftingu

Bepo Pedisić iz zadarskog powerlifting kluba Behemot osvojio je 2. mjesto na Europskom prvenstvu u powerliftingu održanom u Litvi protekle nedjelje čime je postigao veliki uspjeh za powerlifting u Hrvatskoj.

U tijesnoj borbi sa aktualnim svjetskim prvakom Antonom Birukom iz Ukrajine uspio se izboriti za svjetski rekord (267 kg) i zlatnu medalju u čučnju, broncu u mrtvom dizanju (270 kg) i srebro u ukupnom poretku. Koliko je borba bila neizvjesna najbolje govori činjenica da je Bepo čak dva puta morao obarati svjetski rekord u čučnju, na opće oduševljenje publike i službenih komentatora, rekao nam je trener Tomislav Ivandić.

Moram napomenuti kako su sve podignute težine bile očekivane, osim one na mrtvom dizanju. Jedan od razloga je taj što na treningu koristimo šipku namijenjenu za olimpijska dizanja, koja se puno više savija nego šipka za powerlifting. To nam dosta otežava pripreme i procjenu  nečijih mogućnosti u toj disciplini. Unatoč tome, jako sam zadovoljan rezultatom postignutim na ovom natjecanju, za koje smo se pripremali već gotovo dvije godine, dodao je Ivandić.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...