Glasovac o rejtingu SDP-a: “Idemo do dna, tuga, ti i ja”

Izborna skupština Foruma žena SDP-a u subotu se odvijala u sjeni rezultata istraživanja Crobarometar agencije IPSOS, po kojima je SDP pao na 14,6 posto potpore birača, a predsjednik stranke Davor Bernardić komentirajući to izjavio je novinarima da ne brinu za SDP, jer će stranka ostvariti dobar izborni rezultat.

Bernardić je sudjelovao na Izbornoj skupštini Foruma žena SDP-a, a nakon što je zajedno s predstavnicama Foruma žena pustio u zrak crne balone u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, novinari su pitali čelnika SDP-a – jesu li to crni baloni pušteni i za SDP.

“U ovako teškom trenutku, kada se prisjećamo Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, ne mogu komentirati rejting stranke. Budite bez brige za SDP, SDP radi i na europskim izborima ostvarit će dobar rezultat”, uzvratio je.

“Jučer su objavljena dva istraživanja koja imaju dijametralno suprotne rezultate, i to je uvijek malo čudno. Najbolje istraživanje bit će europski izbori i tada će se potvrditi ispravnost svih istraživanja. Što se pada rejtinga tiče, sasvim sigurno da nam nisu pomogla pretrčavanja iz stranke u dresove vladajućih, onih koji podržavaju ustaški pozdrav ‘za dom spremni’ i nije nam pomoglo djelovanje po principu ‘svaki tjedan, puč jedan’, ali budite bez brige za SDP, stvari ćemo dovesti u red”, uvjeren je Bernardić.

Na pitanje razmišlja li o tome da sam ode s čela stranke, s obzirom na to da je rejting SDP-a pao ispod 15 posto i da Živi zid za njima zaostaje samo jedan posto, Bernardić je kazao da su “potpuno skoncentrirani na europske izbore i rast plaća i mirovina u Hrvatskoj”. Upitan li očekuje li da se u stranci ponovno pokrene postupak njegove smjene, odgovorio je “ništa nas ne smije iznenaditi”.

Prema jučer obavljenim rezultatima istraživanja Crobarometar agencije IPSOS, HDZ ima 29,3 posto potpore građana, SDP – 14,6 posto, Živi zid – 13,5 posto, a MOST – 6 posto potpore građana.

Saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac kazala je da joj je, “kada je vidjela informaciju o rejtingu, pao na pamet stih Crvene jabuke ‘Idemo do dna, tuga, ti i ja”.

“Cijelo vrijeme dobivam poruke od naših simpatizera, članova i građana, bijesni su i očajni. Mislim da je na potezu Predsjedništvo, jer sada kada smo ispod 15 posto, to bi im trebao biti crveni meteoalarm. Možda postoji neka psihološka granica koju su sami sebi postavili, koju treba prijeći, ne znam je li to tih 15 posto”, rekla je.

“Predsjednik Bernardić poziva se na anketu u kojoj imamo 19 posto, ali mislim da ni 15 ni 19 nije nešto s čime se SDP može zadovoljiti. SDP pretendira preuzeti odgovornost za Hrvatsku, a ti postoci su daleko od te mogućnosti da krenemo u bolje, pravednije, socijalno osjetljivije društvo. Ako ćemo se zadovoljiti opozicijskom oporbenom pozicijom, u redu, ali ja mislim da naš smisao postojanja nije u tome i da dobar dio Hrvatske, 71 posto, misli da zemlja ide u lošem smjeru. Njima dugujemo rješenje i alternativu, ali za to treba puno više od današnjih 15 ili 19 posto”, izjavila je Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...