HNS reagira na izjave Zadarskog bloka: “Zbog retorika Pupića-Bakrača običnim građanima se gade političari i politika”

Zadarski HNS reagirao je na izjave Zadarskog bloka priopćenjem:

“HNS grada Zadra je na izbore za vijeća mjesnih odbora odlučio izaći u koaliciji sa SDP-om jer je to logičan nastavak naše dosadašnje suradnje na lokalnoj razini. Opće je poznato da mjesni odbori nemaju gotovo nikakav značaj, što je direktna odgovornost vladajućih. Nadamo se da će nakon ovih izbora konačno zaživjeti  i da će svojom aktivnošću biti spona između građana i gradskih vlasti, a sve u cilju kvalitetnijih uvjeta za život u gradskim kvartovima.

Nerado se bavimo drugim političkim opcijama, no dužni smo reagirati na nekorektne izjave koje su izrečene na predstavljanju stranaka ujedinjenih pod imenom Zadarski blok. Izražavamo žaljenje što je jedna potencijalno dobra ideja već u samom startu otišla krivim putem. Umjesto konkretnih planova i ideja kako unaprijediti rad mjesnih odbora i poboljšati životne uvjete građana, zatekle su nas nekorektne izjave i razračunavanje sa oporbenom koalicijom SDP-HNS. Takve izjave vode  razjedinjavanja oporbe, od čega jedinu i direktnu korist ima samo vladajući HDZ.

Mi iz zadarske podružnice Hrvatske narodne stranke polažemo račune samo građanima, u vođenju lokalne politike imamo potpunu autonomiju, a svoju dužnost u Gradskom vijeću obavljamo predano i ulažemo maksimalne napore kako bi ukazivali na probleme koji muče grad i građane. Umjesto problematiziranja nacionalne politike HNS-a koja je nebitna za ove izbore, bilo bi bolje da se Zadarski blok i gospodin Pupić Bakrač bave svojim partnerima od kojih bi neki po nalogu vladajućih mogli napustiti  koaliciju i prije izbora. Upitno je da im danas ne smeta činjenica da je do jučer njihov koalicijski partner sa HDZ-om činio vlast u gradu, zapošljavao svoje članove po gradskim uredima, firmama, upravnim vijećima itd. , dok su se građani bez stranačkih iskaznica iseljavali u nemogućnosti nalaženja posla.

Koalicija Zadarski blok sastavljena je od 6 stranaka, svaka od njih ima svog predsjednika i iskreno vjerujemo da se svi ne slažu sa nekorektnim izjavama samoprozvanog glasnogovornika. Tko je tko u ovom bloku pokazat će vrijeme. Mi iz HNS-a odgovorili smo sada i ubuduće ne želimo odgovarati na prozivke drugih oporbenih stranaka jer to nije politički put kojim želimo ići, niti je to način na koji želimo voditi ovu kampanju. Uostalom, upravo retorika poput ove koju smo imali prilike čuti od gospodina Pupić Bakrača jedan je od razloga zbog kojih se običnim građanima koji se bore sa egzistencijalnim problemima doslovno gadi politika i političari.

Gradski vijećnici Irena Gulan Šimurina i Kristijan Kovačević

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...