reakcija zadarskog zastupnika

Inspekcija: “Nema nepravilnosti u slučaju Ninčević Lesandrić”, Vučetić: “Liječnici su tu da umanjuju bol”

Arhiva AZD/Ilustracija

Rezultati inspekcije Ministarstva zdravstva vezano za slučaj kiretaže Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić pokazali su da je sve obavljeno po pravilima struke, što znači da je zastupnica dobila lokalnu anesteziju te je proveden postupak vakuum aspiracije, a ne kiretaže.

Isto je potvrdilo bolničko povjerenstvo koje je formirano unutar KBC-a Split radi istrage ovog slučaja.

Podsjetimo, Ninčević Lesandrić je tijekom sjednice u Saboru izjavila kako je imala spontani pobačaj u trećem mjesecu trudnoće te joj je u splitskoj bolnici rađena kiretaža na živo. Time je potaknula veliki broj žena da javno iznesu svoja iskustva u drugim bolnicama.

Na zaključak inspekcijskog nadzora osvrnuo se zadarski saborski zastupnik Marko Vučetić:

Ako je u slučaju Ivane Ninčević Lesandrić sve odrađeno po pravilima struke, onda bi valjalo razmotriti o kakvim pravilima i kakvoj struci se radi.

Medicina nije književnost, njezina vrijednost i istinitost se ne pronalazi u zapisu, nego na tijelu. Ako tijelo trpi bol, onda je bol tom tijelu nanesena, neovisno što stoji u zapisu.

Odnos pacijenta i liječnika nije odnos pisca i čitatelja. Liječnik liječi i liječenjem otklanja ili umanjuje bol. Liječnik ne osjeća bol, bol osjeća pacijent. Realno medicinsko zbivanje – a samim time i prosudba tog zbivanja – odvija se u relaciji liječnika i pacijenta, a ne pisca i čitatelja.

Ostavi komentar koristeći Facebook 
Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar