Ministar Cappelli gost na svečanoj sjednici za Dan grada

Ministar turizma Gari Cappelli u petak će posjetiti Zadar povodom obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana njegovog zaštitnika sv. Krševana.

Tom prigodom Cappelli će sudjelovati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra na kojoj će biti dodijeljena Javna priznanja grada Zadra za 2018. godinu.

Svečana sjednica održat će se u HNK Zadar s početkom u 11 sati.

Sjetimo, Luka Modrić proglašen je počasnim građaninom Zadra.

Nagrade za životno djelo pripale su zadarskoj glumici Jasni Ančić, te poduzetniku Željku Uzelcu za zasluge u gospodarstvu.

Nagrade Grada Zadra dobili su Miljenko Dujela na području humanitarnih djelatnosti i zasluge u međunarodnoj promidžbi grada Zadra, Trgovačko društvo Cromaris d.d. Zadar za gospodarstvo, Antonija Mlikota na području znanosti, jedriličari Šime i Mihovil Fantela, te četvorka zadarskih nogometaša Luka Modrić, Dominik Livaković, Šime Vrsaljko i Danijel Subašić za područje sporta.

Za sportske uspjehe Grb Grada Zadra pripao je i Vladimiru Gašparu i Ivici Viduliću, Zadruzi “Brlog” i Košarkaškom klubu osoba s invaliditetom “Zadar”.

Odlukom gradonačelnika Branka Dukića, Grb će dobiti i Maji Cindrić sa Sveučilišta koja vodi Centar izvrsnosti za matematiku, Anđelki Marin, učiteljici matematike iz OŠ Bartula Kašića te mladim zadarskim matematičarima Noelu Lakiću i Marinu Varivodi.

Gradonačelnik je Grb Grada dodijelio i prof. dr. Klausu Peteru Boergenu, uglednom njemačkom liječniku koji godinama dolazi u zadarsku Opću bolnicu i drži edukacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...