26. studenog

Najseksi muškarac u Hrvatskoj s predstavom Otpisane dolazi u HNK Zadar

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U ponedjeljak, 26. studenog, u HNK Zadar pogledajte komediju Otpisane.

Renato Baretić (1963.), hrvatski je novinar i pisac koji je široj javnosti poznat po nekadašnjoj kolumni ´Glede i unatoč´ u Feralu te po njegovom najznačajnijem djelu, romanu Osmi povjerenik (AGM) dramatiziranom za HNK Split( 2005.) i za GDK Gavella (2013.).

U novom djelu autor kroz niz komičnih situacija progovara o vrlo ozbiljnim stvarima o nama samima, baveći se kulturnim razlikama, oscilacijama međusobnih odbojnosti i privlačnosti i uzajamnim predrasudama i prosvjetljenjima.

Sirijac Hassan, potpuno netipični migrant, bivši student medicine u Beogradu, u potrazi za majkom i dvjema sestrama koje je izgubio vodeći ih prema Njemačkoj, zadržava se na neko vrijeme, mimo volje, u svojevrsnoj “sigurnoj kući”, zagrebačkom stanu gospođe Snježane i njezine kćeri  Hrvojke iz kojeg gotovo nikad ne izlazi dokona zavodnica, susjeda Milka. Hassanov boravak u stanu mora ostati strogo čuvanom tajnom sve dok naivna aktivistica, studentica Hrvojka ne pronađe način da ga prebaci barem u Sloveniju, u nastavak puta prema trima ženama koje Hassan jedino traži i treba. Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. Kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, one pokušavaju pored neobičnog stranca, pokazati i dokazati sebi da još imaju razloga za život, da mogu mijenjati sebe i svijet oko sebe na bolje, da još uvijek nisu otpisane!

Igraju Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar