Najseksi muškarac u Hrvatskoj s predstavom Otpisane dolazi u HNK Zadar

U ponedjeljak, 26. studenog, u HNK Zadar pogledajte komediju Otpisane.

Renato Baretić (1963.), hrvatski je novinar i pisac koji je široj javnosti poznat po nekadašnjoj kolumni ´Glede i unatoč´ u Feralu te po njegovom najznačajnijem djelu, romanu Osmi povjerenik (AGM) dramatiziranom za HNK Split( 2005.) i za GDK Gavella (2013.).

U novom djelu autor kroz niz komičnih situacija progovara o vrlo ozbiljnim stvarima o nama samima, baveći se kulturnim razlikama, oscilacijama međusobnih odbojnosti i privlačnosti i uzajamnim predrasudama i prosvjetljenjima.

Sirijac Hassan, potpuno netipični migrant, bivši student medicine u Beogradu, u potrazi za majkom i dvjema sestrama koje je izgubio vodeći ih prema Njemačkoj, zadržava se na neko vrijeme, mimo volje, u svojevrsnoj “sigurnoj kući”, zagrebačkom stanu gospođe Snježane i njezine kćeri  Hrvojke iz kojeg gotovo nikad ne izlazi dokona zavodnica, susjeda Milka. Hassanov boravak u stanu mora ostati strogo čuvanom tajnom sve dok naivna aktivistica, studentica Hrvojka ne pronađe način da ga prebaci barem u Sloveniju, u nastavak puta prema trima ženama koje Hassan jedino traži i treba. Njegov slučajni ulazak u njihove živote za sve njih znači trenutni emotivni potres, tijekom kojeg sve tri žene dožive značajne promjene pogleda na svijet. Kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, one pokušavaju pored neobičnog stranca, pokazati i dokazati sebi da još imaju razloga za život, da mogu mijenjati sebe i svijet oko sebe na bolje, da još uvijek nisu otpisane!

Igraju Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...