Nakon pola sezone Druge HNL Zadar se nalazi točno u sredini prvenstvene ljestvice

U 13. kolu Druge HNL nogometaši Zadra danas su na Stanovima remizirali s Međimurjem 1:1. Još jednom je za našu momčad kobna bila završnica susreta u kojoj su gosti iz Čakovca došli do izjednačenja i vrijednog boda.

Međimurci su bolje otvorili utakmicu i već u 2. minuti imali dvije velike prilike u jednoj akciji. Prvo je iz blizine pucao Patafta, a potom Hranilović, ali je oba puta odlično intervenirao Jakov Pinčić. Zadarski vratar obranio je i udarac Patafte sa 25 metara u 15. minuti, a na prvu zadarsku priliku trebalo je čekati do 33.

Tada je Blažević proigrao Župana po lijevoj strani šesnaesterca, a kapetan je zaobišao vratara Međimurja, ali je iz mrtvog kuta pogodio vanjski dio mreže. Najveću priliku Zadrani su imali u 40. minuti, kada je Petković s petnaestak metara gađao desne rašlje, no lopta je završila na gredi. Iz prvog poluvremena bez golova treba izdvojiti još i dvije zamjene zbog ozljeda pa je tako kod Međimurja ušao Šarić umjesto Tkalčića, a kod Zadra Petković umjesto Repića.

U nastavku su prvi zaprijetili gosti preko Munivrane, čiji je prvi pokušaj iz izgledne pozicije završio preko gola, a drugi u bloku. U 61. minuti igru je zbog ozljede morao napustiti i Župan, umjesto kojega je ušao Jurić i upravo je on sudjelovao kod vodećeg pogotka Zadra minutu kasnije. Majić je osvojio loptu i odigrao dupli pas s Jurićem pa proigrao Vinka Petkovića, koji s pet metara zabija za 1:0.

Pred kraj susreta Zadrani su imali dvije velike prilike postići drugi pogodak i riješiti pitanje pobjednika. U 78. minuti Jurić je proigrao Petkovića, koji je izišao sam pred vratara Galošija, ali je ovaj obranio njegov udarac, dok je u 86. Blažević s nekoliko metara pokušao prebaciti vratara, no lopta je završila preko gola.

I kako to često biva u nogometu po receptu “ne daš – primiš”, Međimurci su u posljednjoj minuti došli do izjednačenja. Prilikom zadarskog napada Pranić je ostao ležati na vrhu protivničkog šesnaesterca, a gosti su krenuli u kontranapad. Igra nije zaustavljena pa je tako lopta opet došla do Marija Munivrane, koji s lijevog krila pogađa suprotni kut za 1:1. Rezultat se više nije mijenjao pa su na kraju gosti imali više razloga za zadovoljstvo.

Nakon pola sezone Druge HNL Zadar se nalazi točno u sredini prvenstvene ljestvice, na 7. mjestu sa 17 osvojenih bodova, koliko imaju i Kustošija i Sesvete. Drugi dio sezone počinje 2. ožujka 2019., kada na Stanovima gostuje Hrvatski Dragovoljac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...