Novi temperaturni šok; Sljedećeg tjedna temperature u Dalmaciji do čak 18 stupnjeva!

Debeli minusi su okovali noćas i jutros Dalmatinsku zagoru. U nekim kotlinama temperatura je padala i ispod -5 Celzijevih stupnjeva, a slabog mraza bilo je čak ponegdje uz obalu i na otocima. Ipak, ako ste pomislili da će ovo označiti ulazak u pravu zimu, prevarili ste se.

Današnje jutro bilo je posljednje u kojem je bilo mraza, a prvo sljedeće zapravo i nije na vidiku, barem nije sljedećih desetak dana. Danas nas očekuje pretežno sunčano i u većini predjela suho vrijeme. Krajem dana samo na dubrovačkom području može biti malo kiše. Tiho, a krajem dana zapuhat će slab istočnjak. Najviše dnevne temperature uglavnom od 8 do 13°C.

U subotu djelomično sunčano i u većini predjela suho. Ipak, osobito je na otocima moguća prolazna slaba kiša. Puhat će slabo do umjeren levant, na otvorenom moru može biti umjerenog do pojačanog juga. Jutro nekoliko stupnjeva toplije u odnosu na petak, najviše dnevne temperature većinom od 10 do 14°C.

Promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja bit će u nedjelju, piše dalmacijadanas.hr. Većinom će biti suho, ali osobito navečer može biti vrlo malo kiše. Puhat će slabo jugo i levant. Temperature u daljnjem porastu, najviše dnevne će biti od 11 do 16°C.

Ponedjeljak će biti promjenjiv uz povremenu kišu, jugo i daljnje lagano zatopljenje. Sunce i oblaci izmjenjivat će se i u danima nakon ponedjeljka, a do četvrtka će temperature zraka u Dalmaciji ponegdje doseći čak 18 Celzijevih stupnjeva!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...