Ocjene igrača; Jedvaj deset, Modrić osam, Vrsaljko sedam…

Hrvatska je pobijedila Španjolsku u Ligi nacija 3-2 u nevjerojatnoj utakmici! Kramarić je pogodio za 1-0 u 54. minuti, Španjolci su se vratili preko Ceballosa samo dvije minute kasnije. Jedvaj je pogodio za 2-1 u 69. da bi Španjolci izjednačili u 78. minuti golom Ramosa iz penala.

Hrvatskoj je pobjedu donio Tin Jedvaj u trećoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 3-2. Donosimo ocjene igrača, piše 24sata.

Lovre Kalinić (7) – Imao je par nesigurnih reakcija i još se traži nakon ozljede. Kod golova Ceballosa i Ramosa nije mogao ništa, ali se istaknuo sjajnom obranom Iscovog udarca potkraj prvog poluvremena.

Šime Vrsaljko (7) –  Bio je vrlo dobar do skrivljenog jedanaesterca. U prvom poluvremenu je u nekoliko navrata lijepo probio Jordija Albu. Dojam je da je padao kako je utakmica odmicala.

Dejan Lovren (7,5) –  Standardno dobar. Teško da je kod golova mogao reagirati bolje. Bio je izrazito motiviran zbog verbalnih okršaja sa Sergio Ramosom.

Domagoj Vida (7,5) – Ponovno odigrao utakmicu na visokoj razini. Iz utakmice u utakmicu preuzima sve više odgovornosti u vođenju igre iz zadnje linije. Skinuo i jednu loptu s gol linije.

Tin Jedvaj (10) – Uništio Španjolsku s dva gola! Danas je vjerojatno i najvećim skepticima dokazao da je reprezentativni kalibar. Zabio je pogodak odluke i položio doktorsku disertaciju na lijevom beku koji mu nije prirodna pozicija.

Marcelo Brozović (7,5) – Naš krokodil je ‘grizao’ teren. Puno se trudio u destrukciji protivničkih napada. Prema naprijed malo samozatajan.

Ivan Rakitić (7,5) – Lopte su mu bile pravovremene i točne. Još jedna dobra utakmica Rakete koji igra najbolji nogomet karijere.

Luka Modrić (8) – Hrvatski kapetan je odigrao kapetanski! Sjajno je nabacio mladom Jedvaju za pogodak. Jasno je da se vratio u svoju karakterističnu formu i sada je prevaga na terenu.

Ante Rebić (7) – Išao je kao bik na svaku loptu, ali nije ga nagradilo. Promašio je jednu stopostotnu šansu.

Ivan Perišić (7,5) – Pogodio stativu, ali nažalost nastavio svoj golgeterski post koji traje već 16. utakmicu u nizu. Daleko najaktivniji igrač u prvom poluvremenu.

Andrej Kramarić (8) – Činilo se da ovo neće biti Kramin dan, ali… Nikako nije uspio doći do prilike, a onda je iskoristio pogrešku Ramosa i rutinski pogodio. Nastavio je sjajnu golgetersku formu i potvrdio da je budućnost reprezentacije nakon povlačenja Marija Mandžukića.

Nikola Vlašić (od 67. minute) (7,5) – Unio je puno živosti i trke, Antu Rebića je gurnuo u stopostotnu šansu, a i sam propustio jednu.

Josip Brekalo (od 73. minute) (7,5) – Slično kao i Vlašić. Krilni napadač Wolfsburga je pokazao da se na njega može najozbiljnije računati. Kod pobjedničkog gola Jedvaja sjajno je driblingom poslao Realovog Ceballosa u prazno i tako ga prijevremeno ‘vratio’ u Španjolsku.

Marko Pjaca (od 88. minute) – Igrao premalo za ocjenu.

Izbornik Zlatko Dalić (8,5) – Dao priliku mladima što možda nije puno značilo u ovoj utakmici, ali će značiti za budućnost. Pogodio s uvođenjem Tina Jedvaja u prvih jedanaest i tim potezom riješio pitanje pobjednika.

Španjolska
David de Gea (5,5) – Kod golova bio nemoćan, ali tri primljena gola su ipak previše…

Sergi Roberto (5,5) – Vodio je velike bitke s Ivanom Perišićem koji ga je u nekoliko navrata slamao.

Sergio Ramos (6) – Protiv Hrvatske stigao je do 161. nastupa za reprezentaciju. Jedan gol je skrivio, a jedan zabio iz jedanaesterca te tako anulirao svoju grešku. Ipak, daleko je to od njegovih najboljih izdanja.

Inigo Martinez (5,5) – Vidjelo se da mu je ovo tek 5. nastup za reprezentaciju. Nedostajalo je tu uigranosti s Ramosom. Gdje je bio na prekidima? To samo on zna.

Jordi Alba (5,5) – Prilično neaktivan. Nije dokazao da zaslužuje mjesto u momčadi ispred talentiranog Gaye. Vrsaljko i Perišić su mu stvorili puno problema.

Saul Niguez (6) – Puno žganaca još mora pojesti kako bi uskočio u kopačke Xavija i Inieste u španjolskoj reprezentaciji.

Sergio Busquets (6,5) – Utakmicu je počeo u liniji sa Ceballosom i Niguezom, ali to nije dobro izgledalo. Svojoj momčadi je donio balans nakon što se povukao na poziciju zadnjeg veznog kako bi kreirao iz dubine. Ono što radi, radi fantastično.

Dani Ceballos (6,5) – Zabio gol, ali nije se nametnuo u sredini terena pored Modrića, Brozovića i Rakitića.

Rodrigo (5,5) – Je li ovaj uopće igrao? Katastrofa.

Iago Aspas (5,5) – Čarolija ovog čovjeka nestane onog trenutka kad napusti Vigo. Nije dokazao da je klasa za reprezentaciju ‘furije’. Puno zujao, a malo meda dao.

Isco (6,5) – Igrač poteza i pravi španer. Nema ga nigdje, a onda krasno navuče igrača, podvali loptu i asistira Ceballosu za gol.

Marco Asensio (od 61. minute) – Igrao premalo za ocjenu.

Alvaro Morata (od 64. minute) – Igrao premalo za ocjenu

Suso (od 74. minute) – Igrao premalo za ocjenu.

Izbornik Luis Enrique (6) – Nakon što je Hrvatska primila gol za 1-1 nanjušio je krv te je uveo Moratu i Asensija. Ipak, zamjene mu nisu puno pomogle i izgubio je još jednu bitnu utakmicu u Ligi nacija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...