Pad temperature mogao bi donijeti prvi snijeg, ali i padaline u cijeloj zemlji

Temperatura zraka će i dalje biti u padu, a početkom novog tjedna će se jače naoblačiti pa će posvuda biti oborina.

Na kopnu je moguć i snijeg, piše Dnevnik.hr.

Na Jadranu će i dalje puhati bura, umjerena i jaka, s olujnim udarima. Zbog toga bi i za vikend moglo biti ograničenja u prometu. Temperatura zraka će i dalje biti u padu, a do idućeg tjedna će se zadržati uglavnom suho. Početkom novog tjedna će se jače naoblačiti pa će posvuda biti oborina, a na kopnu je moguć i snijeg koji bi se ponajprije u gorju mogao i zadržavati na tlu uz stvaranje snježnog pokrivača.

I u subotu ujutro će biti pretežno sunčano. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak koji će u gorju imati i jake udare. Uz obalu će i dalje puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Temperatura na kopnu kretat će se od nekoliko stupnjeva ispod do nekoliko iznad nule, a na moru između 7 i 11 stupnjeva Celzijevih.

U nastavku dana vrijeme neće biti posve sunčano. Povremeno će biti i povećane naoblake, ali ostaje suho. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak ni dnevna temperatura neće prelaziti 10 stupnjeva Celzijevih.

I na istoku će maksimalna temperatura biti jednoznamenkasta, do najviše 7 ili 8 stupnjeva.

Na Jadranu će prevladavati sunčano, dok u gorskim krajevima uz više oblaka može biti malo slabih oborina na granici kiše i snijega. Vjetar u gorju će biti umjeren, na udare i jak sjeveroistočni, a na moru jaka i olujna bura. Temperatura će biti još malo niža u odnosu na petak.

U nedjelju će biti još uglavnom suho, a onda će tijekom ponedjeljka uz jače naoblačenje biti povremenih oborina, koje će u utorak biti češće i izraženije. Kako će u idućim danima biti još hladnije, tako očekujemo da će ta oborina biti snijeg koji će se ponegdje, najvjerojatnije u gorju, i zadržavati na tlu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...