Poslušali ministra; Lidl spušta cijene, pogledajte što će sve biti jeftinije već za dva dana

Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća te dječjih pelena, i to mjesec dana prije stupanja na snagu porezne reforme, priopćili su iz ovog trgovačkog lanca

U sklopu izmjena zakona o porezu na dodanu vrijednost, od 1. siječnja 2019., PDV na ove kategorije proizvoda past će s dosadašnjih 25 posto na 13 posto.

Kao što su već najavili tportalu, Lidl će sniziti cijene proizvoda koji podliježu nižim poreznim stopama.

“Počevši već od 1. prosinca ove godine, snizit ćemo cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji, čime će kupnja u Lidlovih 96 trgovina diljem Hrvatske biti još ugodnija i povoljnija”, najavljuju iz Lidla.

Podsjetimo, poreznom reformom snižene uvedene su snižene stope PDV-a od 13 posto na na svježe meso, ribu, voće, povrće i dječje pelene te žive životinje, meso i jaja.

Predstavljajući izmjene u sustavu PDV-a, ministar Marić upozorio je trgovce da snižene stope PDV-a ne koriste za povećanje marži.

“Trgovci neće moći ignorirati ovako značajnu promjenu jer tu ne govorimo o korekciji za jedan ili dva posto, već o prepolovljenju”, rekao je Marić.

U trgovačkim lancima koji prihvate ministrovu ‘sugestiju’, navedeni artikli trebali bi pojeftiniti nešto manje od 10 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...