Predsjednica odlikovala nogometaše: “Hvala vam što niste prestali trčati kad su vam tijela vrištala i kosti pucale”

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je primila hrvatske nogometne reprezentativce i stručni stožer predvođene izbornikom Zlatkom Dalićem te čelnike HNS-a kako bi im podijelila odlikovanja za osvojeno srebro na SP-u u Rusiji.

‘Svi smo vi vaši navijači, osvojili ste srca cijelog svijeta. Hvala vam što ste ostvarili povijesni uspjeh, ali ponajviše što ste nam vratili osmijeh i jedinstvo. Hvala vam što niste prestali trčati kad su vam tijela vrištala i kosti pucale… Hvala vam što ste cijelom svijetu poručili kako je najljepše biti Hrvat, kako nema boljeg osjećaja od toga. Hvala vam što ste igrali za sve Hrvate u domovini i van Hrvatske. Hvala vam što ste Hrvatskoj vratili identitet i učini nas sve ponosnima’, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović, prenosi Tportal i dodala:

‘Pokazali ste da je Hrvatska moćna sila i to je prepoznao cijeli svijet. Svi su bili oduševljeni vašom igrom, slavili su vaše golove kao i one koje je dala njihova reprezentacija. Svjetski mediji su pisali da ste moderno čudo, kako ste dokazali da je kolektiv važniji od individualnosti. Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama.’

U ime igrača i stručnog stožera obratio se izbornik Zlatko Dalić.

”Hvala vam što ste bili prisutni u Rusiji davali nam potporu. Hrvatska je država mjesec dana bila najljepša na svijetu i takva treba ostati. Pokazali smo zajedništvo. Dat ćemo sve od sebe svaku utakmicu da promoviramo Hrvatske i činit ćemo sve da svi Hrvati, u domovini, BiH i u cijelom svijetu budu sretni i ponosni na nas’, kazao je Dalić.

Redom kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom odlikovala izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera.

Redom kneza Branimira s ogrlicom odlikovani su reprezentativci Luka Modrić, Milan Badelj, Filip Bradarić, Marcelo Brozović, Duje Ćaleta-Car, Vedran Ćorluka, Tin Jedva, Lovre Kalinić, Mateo Kovačić, Andrej Kramarić, Dominik Livaković, Dejan Lovren, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Josip Pivarić, Marko Pjaca, Ivan Rakitić, Ante Rebić, Danijel Subašić, Domagoj Vida i Šime Vrsaljko.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...