Prijavite djecu na božićne radionice u Kneževoj palači

Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar Vas poziva na božićne radionice u Kneževoj palači.

Radionica izrade božićnih ukrasa se održava u Narodnom muzeju Zadar već pet godina za redom. Posjetitelji sudjeluju u radionicama na način da, uz stručno vodstvo voditelja radionica, izrade vlastite jaslice, ukrase za božićni bor i prigodne čestitke. Za realizaciju radionica posjetiteljima će biti dostupni različiti materijali (tkanina, kolaž papir, glina). Također, posjetitelji se upoznaju i s običajima koji se vežu uz blagdan Božića.  Radionice su primjerene djeci u dječjim vrtićima i učenicima u osnovnim školama.

Od napravljenih figura formirat će se jaslice u Edukativnoj dvorani u Kneževoj palači (svaki posjetitelj će napraviti dvije figure, jednu za sebe i jednu koju će ostaviti za zajedničke jaslice).

Program radionica:

Od ponedjeljka 3. prosinca do petka 7. prosinca – izrada jaslica od različitog dostupnog materijala. U Narodnom muzeju Zadar jaslice su radili uz izložbu Krakovske jaslice (Gradska loža, prosinac 2016. godine) i kao rezultat tih radionica u Gradskoj loži su bile postavljene jedinstvene jaslice naših posjetitelja.

Od ponedjeljka 10. prosinca do petka 14. prosinca – izrada božićnih ukrasa i prigodnih čestitki.

Radionice se održavaju prema najavi grupe u jutarnjem terminu od 9:00 h do 15:00 h

Trajanje radionice: 60 minuta

Cijena radionice: 10,00 kn po osobi

Maksimalan broj sudionika po grupi – 25

Prijaviti se možete na e-mail adresu: [email protected] i na broj telefona: 023/251-851 (kontakt osoba Lucija Sekula, muzejska pedagoginja). Prilikom prijave potrebno je ostaviti kontakt broj, broj djece i željeno vrijeme sudjelovanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...