Prognoza Dunje Mazzocco Drvar: “Konačno dolazi pravo zimsko vrijeme, a bit će i snijega”

Od danas pa nadalje svakim danom temperatura će se postepeno spuštati, a očekuju nas jednoznamenkasti brojevi. U roku od pet do šest dana dogodit će se promjena vremena, a minusi se očekuju od idućeg tjedna, objašnjava meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar.

Sada idemo na pravo i zdravije vrijeme za ovo doba godine. Temperature su niske koliko bi trebale biti te u prvom momentu idemo u prosjek, ističe Dunja Mazzocco Drvar i dodaje da zbog globalnog zatopljenja sve kasnije dolaze minusi.

Naglašava kako će veći problem biti dnevne temperature koje su do sada iznosile do 20 Celzijevih stupnjeva, dok jutarnje neće biti toliki šok jer su se već prije kretale ispod 10. Dolazi suho zahlađenje, što znači da neće biti kiše, a ne bi trebalo biti ni magle jer će puhati sjeverac, što će dati dodatni osjećaj hladnoće te će biti dosta oblačno, kako objašnjava za Tportal.

Dnevne temperature će se kretati oko 12, pa će se spuštati do 6, a jutarnje će se od 9 Celzijevih stupnjeva spustiti do nule, ovisno o području. Tako će na Jadranu temperature biti nešto veće nego u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Minusi se očekuju od nedjelje pa nadalje, uglavnom u gorskim područjima. Koliko će ići ispod nule, teško je procijeniti, navodi meteorologinja.

Snijeg bi se mogao pojaviti početkom idućeg tjedna u gorskim područjima, što neće biti ništa čudno za ovo doba godine, ali, kako kaže, ‘ne treba se previše uzbuđivati’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...