SDP Split bijesan zbog putovanja Longina u Kinu: “Država favorizira Zadar, tamo se ulaže i višestruko više novca”

Povodom radnog posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Kini oglasio se i splitski SDP. Oni naglašavaju kako zadarski župan za razliku od splitsko-dalmatinskog prati premijera Plenkovića u svom radnom posjetu, a sve to su pripisali favoriziranju Zadra u odnosu na Split, piše dalmacijadanas.

Priopćenje koje potpisuje Goran Kotur prenosimo u cijelosti i autentično:

Zabrinjava pa i revoltira činjenica da hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Kinu uz zadarskog župana Božidara Longina ne prati i splitsko-dalmatinski župan. To ukazuje na nastavak trenda da država favorizira Zadar u odnosu na Split, što uključuje prometni pravac, iako je država posljednjih godina uložila višestruko više novca u Zadar nego u Split. I na ovom primjeru vidimo da je Split daleko od toga da bude glavni, te da je zadarska „vertikala“ daleko jača od splitske. Osim toga, bilo bi dobro da hrvatski premijer Andrej Plenković tijekom petodnevnog posjeta Kini nešto nauči, s obzirom na činjenicu da je hrvatska ekonomija u zadnja četiri desetljeća stagnirala, dok se kineska ekonomija više nego udeseterostručila. Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...