Stiže li novo zahlađenje sa snijegom? Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

Tijekom jutra će u četvrtak u kopnenom dijelu zemlje biti magle ili sumaglice, uz sloj niskih razvučenih oblaka. Bit će uglavnom sivo i tmurno vrijeme, a ponegdje može biti i slabe rosulje. Na Jadranu će vrijeme biti promjenjivije, više će oblaka biti na sjeveru, dok je na jugu moguće nešto sunca.

Sjevernije tijekom može pasti i malo kiše. Ondje će puhati tek slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura će u kopnenom dijelu iznositi od nula do pet, a na moru većinom između šest i 11 stupnjeva.

Vrijeme poslijepodne

Dosta sivo i tmurno u središnjoj Hrvatskoj zadržat će se i poslijepodne. Moguća je tek slaba rosulja. Bit će toplije nego proteklih dana, očekuje se oko pet do šest stupnjeva.

Slično će biti i u Slavoniji. I ondje će biti većinom oblačno, uz mogućnost slabe kiše ili rosulje. Temperatura će većinom iznositi od pet do sedam stupnjeva.

Sivo, oblačno i dosta vlažno vrijeme očekuje i gorske krajeve. Nešto sunca pak bit će na sjevernom Jadranu, premda bi ondje uz više oblaka povremeno moglo pasti i malo kiše. Na otvorenom moru puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu uglavnom bura. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 12 do 13 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici će temperatura biti ispod pet stupnjeva.

Što se tiče Dalmacije, ondje će vrijeme poslijepodne biti djelomice sunčano. Malo više oblaka, uz rijektu kap kiše, moguće je uglavnom sjevernije u regiji. Puhat će slab sjeverozapadnjak, a uz obalu slaba bura. Temperatura će biti uglavnom iznositi od 13 do 16 stupnjeva.

Vrijeme u narednim danima

Oblačno će se u unutrašnjosti zadržati i idućih dana, s tim da će se stabilno, maglovito sivilo tijekom vikenda pretvoriti u kišovito vrijeme. Kiša će u subotu padati u gorju, a u nedjelju i drugdje. U svakom slučaju, s narednim danima će biti sve toplije, a do kraja vikenda prijeći ćemo 10 stupnjeva.

Na Jadranu će u narednim danima biti djelomice sunčano. U petak će zapuhati jugo, koje će u subotu i pojačati. S jugom na more stižu kišni oblaci pa će za vikend i na Jadranu i u gorju biti pljuskova i grmljavine, a ponovno je moguća i izraženija i obilnija kiša. Temperatura će iznositi od 10 do 16 stupnjeva, donosi dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...