Stiže nam Mega; Ante Nazor: “Ovo je pravi test za Zadar”

Košarkaši Zadra u 7. kolu ABA lige u petak od 20 sati u Krešinom domu ugostit će momčad Mege Bemaxa. Gosti su iznimno dobro krenuli u novu sezonu i trenutno su na drugom mjestu ljestvice s pet pobjeda i samo jednim porazom, kojeg su ubilježili u prošlom kolu protiv Partizana.

– Očekujemo protivnika koji je zaista zahtjevan. Svi jako dobro znamo da je to jedna atraktivna, mlada ekipa. Mi se zaista moramo maksimalno pripremiti da odgovorimo i pariramo im u tom fizičkom dijelu u kojem očekujemo nebrojeno kontakta. Ovo je pravi test za nas, neke stvari još uvijek dorađujemo i nadam se da ćemo prikazati dobru utakmicu – kazao je u najavi utakmice trener Zadra Ante Nazor. Dvije uzastopne pobjede, protiv Krke i Vrijednosnica Osijek, znatno su podignule raspoloženje u svlačionici, no Nazor poziva na oprez.

–  Ne smijemo dopustiti da nam se dogodi ono što nam se dogodilo nakon pobjede u Beogradu, a pred nastup u Zagrebu, tako da je tu najvažnije ostati čvrsto na zemlji. Kvalitetno smo se pripremili, očekujem da će biti produktivno, racionalno i da ćemo utakmicu iskoristiti da ispravimo greške iz prethodnih utakmica – dodao je Nazor.

Krilni igrač Zadra Luka Božić je nakon šest odigranih kola vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača ABA lige, a treći je u tom poretku centar Mege Bemaxa Goga Bitadze, koji će i u petak biti jedna od najvećih prijetnji po koš Zadra.

– Bitadze igra odličnu košarku i neće nam biti lako zaustaviti ga. Naši igrači pod košem će morati odigrati čvrstu obranu obranu i nadam se da ćemo ga uspješno čuvati, ali imaju oni i drugih igrača koji mogu iskočiti u prvi plan. Glavni im je adut mladost i veliki igrački potencijal kojeg posjeduju. Mega je odlično krenula u sezonu, imaju samo jedan poraz i svjesni smo da im se možemo uspješno suprotstaviti jedino pravom energijom. Nadam se da ćemo razveseliti naše navijače i upisati prvu domaću pobjedu u ABA ligi – rekao je Božić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...