Što se događa s Modrićem? Otkriveno zašto nije igrao ni minute, a evo što kažu naši stručnjaci

Najbolji nogometaš svijeta u 2018. godini, koji je vodio madridski Real do trećeg uzastopnog naslova u Ligi prvaka, a potom i hrvatsku reprezentaciju do finala svjetskog prvenstva, Luka Modrić – evidentno još nije na nivou na kojem je igrao do sredine srpnja ove godine.

Osjeti se to kroz igre Reala, koji je u 11 prvenstvenih utakmica upisao tek pet pobjeda, a sa 17 bodova na skromnom, za Real, je šestom mjestu La Lige.

Naravno, nije kriza Realovih rezultata samo posljedica Modrićevog stanja, već i ostalih njegovih suigrača, poput Kroosa, Balea, Ramosa i Asensija, ali i same klupske politike, koja nije reagirala pravovremeno i našla adekvatnu zamjenu za Cristiana Ronalda i njegove golove.

Također, u Realu su neke svoje propuste priznali brzom smjenom na trenerskoj klupi, s obzirom na to da je trener Julen Lopetegui dobio otkaz nakon samo 14 utakmica koliko je vodio ‘kraljevsku momčad’.

No, ono što je još uočljivije jest da su u Realu odlučili promijeniti i kondicijskog stručnjaka odnosno u klub vratiti Antonija Pintusa, koji je u klubu radio za vrijeme Zidaneovog vođenja momčadi. A svi znamo kako je Real igrao u vrijeme Zizoua, piše tportal.hr.

Svojevremeno je i Luka Modrić naglasio kako je nakon osvajanja svjetskog srebra i brojnih proslava, ‘ispraznio’ baterije te da mu je bio neophodan odmor.

Pridodamo li tome i propuštene pripreme s momčadi, jasno je da Modrić nije mogao biti na nivou koji se u Realu očekuje, a što nam je prije par dana potvrdio i Branko Ivanković, trener koji je prije desetak godina vidio Luku Modrića na svjetskom tronu.

‘Ovo što se događa s Lukom je posve očekivano. Imao je dugo i naporno ljeto s reprezentacijom. Trebao mu je odmor, propustio je klupske pripreme, ali on sada hvata ritam i nema brige. Vrlo brzo Modrić će biti onakav kakvog ga svi želimo’, otkrio nam je prof. Luka Milanović, kondicijski trener koji je dio Dalićevog stožera te itekako dobro zna u kakvom je Modrić stanju.

I očito mu se minutaža još uvijek dozira, a ruku na srce, Vikoria ipak nije momčad kapaciteta Barcelone, Atletica ili valencije, i procjena je bila da se do pobjede može i bez hrvatskog veznjaka, što je jedini razlog zašto u češkoj nije igrao ni minute.

No, dok za Modrića još i ima opravdanja, nije jasno zašto su na ‘vi’ s formom ostali Realovi igrači? Možda je Pintusov povratak i pravi odgovor na to pitanje.

Prema tome, nema potrebe sumnjati u Modrićeve nogometne kvalitete, a svjesni su toga i u Realu, pa su brže-bolje odlučili vratiti itekako važnu osobu, koja će podići ne samo hrvatskog veznjaka nego i ostale igrače. Jer iako uvjerljiva, 5:0 pobjeda protiv češkog prvaka, ne smije zavarati ni novog trenera Solarija ni navijače Reala kako se momčad oporavila.

Ona im može biti samo poticaj odnosno potvrda da nogomet nisu zaboravili igrati i smjernica kako trebaju igrati u nastavku sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...