kocka zimske radosti

Sve je spremno za svečano otvorenje klizališta na Viru u subotu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Riječka tvrtka Arctic postavila je šatorsku konstrukciju na boćalištu uz Muja, a djelatnici destinacijske kompanije Vir turizam te virskih komunalnih poduzeća Vir održavanje i Čisti otok zajedničkim snagama tijekom cijelog dana i noći održavaju i proizvode ledeni pokrov. Do subote će, kažu u Vir turizmu, virsko klizalište zasjati na svečanosti otvorenja.

– Imat ćemo svečanost otvorenja s klizačkom predstavom za djecu i mlade, tako da pozivam sve Virane da nam se u subotu pridruže na klizalištu – kaže Nina Peroš, destinacijska menadžerica Vir turizma. Tako će u subotu Klizački klub Medo iz Zagreba uprizoriti neke od omiljenih dječjih karaktera iz animiranih filmova poput 101 dalmatinca ili Štrumfova. Predstava će početi oko 18:30, odmah nakon što se na susjednom Trgu svetog Jure upali prva adventska svijeća i s koncertom Crvene jabuke krene Advent na Viru 2018. Svečanost otvorenja adventske manifestacije počet će u 18 sati u subotu 1. prosinca, a nastupit će mješovita virska klapa Puntadura koja će izvesti nekoliko prigodnih božićnih pjesama, dok će nakon paljenja prve adventske svijeće svoj nastup imati i virske plesačice iz plesnog kluba Zara. Nakon toga slijedi koncert Crvene jabuke, puštanje lampiona i otvorenje klizališta u koje je zasad unesena oprema, odnosno stolovi, klizaljke i medvjedići za klizanje. Prošle godine na otvorenju virskog klizališta nije bilo slobodnog mjesta, pa je u svega nekoliko sati bilo više od 300 klizača koji su uživali u ponudi virske adventske manifestacije. Također će kao i prošle godine u ponudi biti i škola klizanja koja s cijenom od 200 kuna uključuje pet treninga (po 45 minuta), ulaznicu za klizalište i opremu za klizanje. Najam klizaljki za građanstvo iznosit će 10 kuna, dok će se ulaz na prostor klizališta naplaćivati 15 kuna.

– Vjerujem kako će Virani i žitelji iz cijele Zadarske županije pronaći puno razloga za dolazak na otok – govori Peroš pozivajući sve ljubitelje klizanja i zimskih radosti na subotnje druženje na otoku.

 Postavlja se jelka na Trgu svetog Jure

Paralelno s pripremanjem zimskog klizališta, djelatnici Vir održavanja postavljaju središnju jelku na Trgu svetog Jure te blagdanske ukrase na drugim dijelovima otoka. Svjetlosna jelka postavljena je na virskom rotoru kod Konzuma i na Trgu svetog Ivana, a mnoge svjetlosne instalacije i ukrasi oživjet će blagdansku atmosferu uoči početka manifestacije Advent na Viru.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi:


 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar