Tjedan talijanske kuhinje u Zadru na više lokacija

Zajednica Talijana Zadar i ove godine organizira Tjedan talijanske kuhinje od ponedjeljka, 19. studenog do subote, 24. studenog 2018. na više lokacija u Zadru.

Tjedan talijanske kuhinje počet će degustacijom talijanskih specijaliteta i autentičnih prehrambenih proizvoda kao što su mozzarella, Grana Padano, tjesetenina itd. u prostorijama Zajednice Talijana na adresi Borelli 8 u 17 sati.

U utorak, 20. studenog ćemo organizirati kreativnu radionicu kuhanja u školi Nova s početkom u 10 sati, a istog dana još jednu takvu radionicu u osnovnoj školi Bartula Kašića s početkom u 18 sati.

U srijedu s početkom u 10 sati, umijeće pripremanja talijanske kuhinje podijelit ćemo sa štićenicima Doma umirovljenika,  a sutradan u četvrtak 22.studenog, imamo čitav niz događanja u dječjem vrtiću Pinocchio (Kornatski prilaz 9, Zadar) gdje ćemo u vremenu od 10 do 17 sati organizirati dvije glazbene radionice „Putovanje kakaa i mene“ i radionicu pripovjedanja o kakau i čokoladi koju će voditi prof. Susy Morena Calmetta.

U petak, 23. studenog ćemo na Fakultetu turizma i komunikologije Sveučilišta u Zadru  s početkom u 10 sati održati seminar pod naslovom „Kakao, između mita, priče i umjetnosti. Talijanske priče“, a istog dana s početkom u 11.40 ćemo u Gimnaziji Vladimira Nazora održati radionicu o čokoladi kroz glazbu i javno oglašavanje.

Posljednjeg dana, u subotu 24.studenog, ćemo s početkom u 10 sati u osnovnoj školi Bartula Kašića održati radionicu „Otkrivanje riječi čokolada“, pripovijedanjem ulomaka iz knjige „Tino ili cioccolatino“, vizije crtanog filma, upotrebljavanjem pet osjetila koju će voditi prof. Francesca Malgarise.

Tjedan talijanske kuhinje završavamo natjecanjem „Iskušenje za nepce“ odnosno pravljenjem domaćih talijanskih kolača, a za najbolje slastičare predviđene su i nagrade.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...