32-godišnji P. Č. koji je pokušao pregaziti policajca uzeo djecu i pobjegao iz Zadra

Potraga za 32-godišnjim P. Č. i dalje je u tijeku. On je, prema najnovijim informacijama, uzeo svoju djecu (10-godišnjakinju i 5-godišnjaka) iz kuće na Plovaniji, te pobjegao u unutrašnjost Hrvatske.

Podsjetimo, on je u utorak oko 21 sat u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru na benzinskoj postaji natočio gorivo, nakon čega se udaljio vozilom marke BMV. Potom je provalio u skladište na Novom Bokanjcu, ga je zatekao član obitelji vlasnika, nakon čega je pobjegao.

Policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru, uočili parkirano vozilo marke BMW (PŽ). Prišli su vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, nakon čega se vozač oglušio o više izdanih zapovijedi te pokrenuo vozilo pri čemu  je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju.

Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar, tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju. Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom.

Radi se o starom policijskom poznaniku koji u dosjeu ima više kaznenih djela; razbojničke krađe, nanošenje teških tjelesnih ozljeda, krađa i ubojstva u pokušaju zbog čega je do nedavno bio u istražnom zatvoru.

U siječnju 2017. je sa suprugom zatečen u pokušaju krađe metalne konstrukcije s kuće u izgradnji u Zemuniku Donjem. Nakon što ih je u krađi zatekao 62-godišnji vlasnik  supružnici su ga napali i ozlijedili. Napali su i 52-godišnjeg susjeda koji ih je pokušao spriječiti u krađi. Ubrzo su uhićeni, a supruga je puštena na slobodu, dok je P. Č. zadržan u istražnom zatvoru.

32-godišnjak je iz istražnog zatvora pobjegao u studenom prošle godine, da bi se sutradan sam vratio. Poznat je i po incidentu iz 2016. godine kada je s ocem ozlijedio 44-godišnjakinju koja je šetala psa nedaleko njihove obiteljske kuće. Pas se istrgnuo i otrčao u kokošinjac u vlasništvu 32-godišnjaka i njegovog oca. Pas  je zaklao nekoliko kokoši, a žena je ušla u kokošinjac u koji ju je zaključao otac 32-godišnjaka. Pustio ju je tek nakon što je stigao njegov sin koji je nesretnu ženu udario nogom i slomio joj nos.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...