U Dalmaciji zbog jakog juga na snazi žuti alarm, udari bi mogli dostizati brzinu od 75 km/h 

Umjereno i pretežno oblačno, ujutro na kopnu ponegdje s maglom, povremeno kiša, glavninom u drugom dijelu dana i to posebno na Jadranu i u krajevima uz Jadran, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za subotu.

Na sjevernom Jadranu i u gorju moguća je obilnija kiša. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20 stupnjeva Celzijusovih.

U Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj biti će vjetrovito i toplo sa sunčanim razdobljima, ali u ostatku zemlje vrijeme neće biti tako ugodno, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima većinom oblačno, mjestimice s kišom, a uz obalu ponegdje može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 4 °C, uz obalu između 9 i 13 °C. Najviša dnevna od 10 do 12 °C, na moru između 14 i 16 °C.

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti oko 6 °C, uz obalu između 12 i 15 °C, a najviša dnevna uglavnom između 14 i 19 °C.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom te i dalje relativno toplo. Mjestimice će biti kiše, osobito prema kraju dana. Puhat će umjereno i jako jugo.

Za obalni dio Hrvatske oglašen je žuti meteoalarm. U Dalmaciji je na snazi zbog jakog juga koje bi na udare moglo dostizati brzinu od 35-40 čvorova (65-75 km/h).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...