Cestitka_Uskrs

U Krešinom kupu čeka nas gradski derbi Diadore i Jazina!

Košarkaši Diadore će u srijedu, 28.11. s početkom u 21 sat u dvorani Osnovne škole Zadarski otoci na Bilom Brigu dočekati vodeću momčad hrvatske Prve lige – Jazine Arbanasi. Gradski rivali iz žute podmornice igraju sjajno te su trenutno na omjeru od sedam pobjeda i jednog poraza uz šest uzastopnih slavlja s uvjerljivom koš razlikom +122, što je daleko najviše u cijeloj ligi.

Nisko krilo Diadore, Josip Mrkić zna da je pritisak na strani igrača Jazina i da pred njegovim suigračima stoji istovremeno najlakši i najteži zadatak – bez grča pokazati što znaju protiv najbolje momčadi s kojom su se Entuzijasti u službenom natjecateljskom dijelu dosad susreli:

“Moramo odigrati bolje nego ikada prije. Obrana treba biti na višoj razini, a značaj utakmice u Krešinom kupu nas ne smije sputati. Atmosfera će na našem terenu biti zasigurno bolja nego na svim susretima dosad, pogotovo zbog naših dobrih igara i rezultata u zadnje vrijeme. Svakom smo utakmicom sve bolji, sve iskusniji, a premda su oni favoriti, mi već s ovim nastupom imamo veliki rezultat iza sebe i pokušat ćemo uživati u našoj igri. Dobro smo odradili ovaj i prethodni tjedan, maksimalno koliko smo mogli i spremni čekamo Jazine.” Jazine predvodi odlični Amerikanac Preston Bungei s double-double učinkom od 19.6 poena i 10.9 skokova. Kako njega zaustaviti? “Mislim da je cijela momčad Jazina dobra, a sigurno da je Preston jedan od lidera. Mi ćemo se za njega pripremiti kao i za ostatak ekipe – što je bolje moguće, i jednostavno dati sve od sebe da se prezentiramo našoj publici u što boljem svjetlu”, zaključio je Mrkić.

Gosti iz Jazina su u ponedjeljak zatražili i dobili šuterski trening u dvorani u kojoj dosad nisu igrali, pokazujući punu ozbiljnost i veliki respekt prema momčadi Diadore. Ulaz je slobodan, a za sve one koji nisu u mogućnosti prisustvovati utakmici osiguran je prijenos putem službenog Diadorinog YouTube kanala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...